Στη δημοσιότητα έδωσε ο Γιώργος Κολοκασίδης το σύνολο των δαπανών της προεκλογικής του εκστρατείας

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Κολοκασίδης, έδωσε στη δημοσιότητα το σύνολο της οικονομικής κατάστασης της προεκλογικής του εκστρατείας, για σκοπούς διαφάνειας, όπως αναφέρει σε δήλωσή του.

Η κατάσταση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφορά όλες τις εισφορές και τις δαπάνες που έκανε από τον Δεκέμβριο 2021 και όχι μόνο για το τελευταίο εξάμηνο όπως ορίζει ο περί εκλογής Νόμος, προσθέτοντας ότι «αυτό σημαίνει διαφάνεια! Μισή διαφάνεια, είναι συγκάλυψη».

Κάλεσε τους υπόλοιπους υποψηφίους, εάν εννοούν τη διαφάνεια, να αποκαλύψουν χορηγούς, χρηματοδότες και δαπάνες για το σύνολο της προεκλογικής τους εκστρατείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο υποψήφιος, τα συνολικά έσοδα ανέρχονται στις €148.034,44, ενώ οι συνολικές δαπάνες υπολογίζονται στα €145.712,18.

Ως προς τον καταμερισμό των εξόδων, αναφέρεται ότι €67.236,89 προέρχονται από την οικογένεια, €59.837,55 από τον Σάββα Χρυσάνθου, €16.380 προέρχεται από χρηματοδότηση από το πλήθος (online crowdfunding) και €4.580 είναι λοιπές ιδιωτικές εισφορές.

Στα έξοδα περιλαμβάνονται οι μισθοί, επαγγελματικές υπηρεσίες επικοινωνίας και πολιτικού σχεδιασμού, διαφημιστικές πινακίδες, διαφημίσεις στα κοινωνικά δίκτυα και συνδρομές σε ψηφιακές υπηρεσίες, εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και το παράβολο υποβολής υποψηφιότητας.

Για εκδηλώσεις, οι συνολικές δαπάνες ανέρχονται σε €13.102,5, ενώ για διαφημιστικές πινακίδες ξοδεύτηκαν €5.887,2,

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.