Στη δημοσιότητα τα Πόθεν Εσχες Ευρωβουλευτών, τέως Ευρωβουλευτών και τέως Βουλευτών

Τις δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων («Πόθεν Έσχες») των ευρωβουλευτών, τέως ευρωβουλευτών και τέως βουλευτών ανήρτησε  η Βουλή των Αντιπροσώπων στην ιστοσελίδα της στο πλαίσιο του νόμου και στην κατεύθυνση ενίσχυσης της διαφάνειας.

Ευρωβουλευτές

Λευτέρης Χριστοφόρου
Ο κ. Χριστοφόρου στη δήλωσή του ημερομηνίας 25/8/17 αναφέρει ότι έχει τρία χωράφια στα κατεχόμενα από μεταβίβαση από τους γονείς του, επίσης χωράφι στα κατεχόμενα  που είναι σε υποθήκη (επίσης μεταβίβαση), αυτοκίνητο αξίας 7.000 ευρώ, λογαριασμούς σε Τράπεζα Κύπρου, KBC, τρία ασφαλιστικά συμβόλαια (κανένα εισόδημα), πήρε το 2014 εφάπαξ από αποχώρηση από Βουλή των Αντιπροσώπων ύψους 190,000 ευρώ και έχει χρέος στον ΟΧΣ.

Κώστας Μαυρίδης
Ο κ. Μαυρίδης, στη δήλωσή του ημερομηνίας 25/8/17 αναφέρει ότι έχει 1/4 από χωράφι στα κατεχόμενα από μεταβίβαση από γονείς, και ένα άλλο στο 1/6 επίσης στα κατεχόμενα από μεταβίβαση. Ακόμη, δήλωσε 1/8 κτιρίου στα κατεχόμενα και χωράφι στα κατεχόμενα (μεταβίβαση από γονείς). Εχει ένα αυτοκίνητο αξίας 7,000 ευρώ, μετοχές στην Τράπεζα Κύπρου, την Κυπριακή Εταιρεία Τσιμέντων, και την Ελληνική Τράπεζα, λογαριασμούς στην ΣΠΕ Στροβόλου, την ING Βελγίου, και χρέος στην Τράπεζα Πειραιώς.

Δημήτρης Παπαδάκης
Ο κ. Παπαδάκης, στη δήλωσή του ημερομηνίας 25/8/17 αναφέρει ότι έχει διαμέρισμα στις Βρυξέλλες που αγόρασε με δάνειο, και ότι διατηρεί περιουσία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Εχει επίσης δύο αυτοκίνητα συνολικής αξίας 43,000 ευρώ και μια μοτοσυκλέτα 1,500 ευρώ. Οι καταθέσεις του είναι στην Τράπεζα Κύπρου, την KBC στις Βρυξέλλες και την ING. Εχει τρία ασφαλιστικά συμβόλαια και στεγαστικό χρέος στην KBC Βελγίου και επαγγελματικά χρέη στην Τράπεζα Κύπρου και την ΣΚΤ.

Τέως Ευρωβουλευτές

Ελένη Θεοχάρους
Η κ. Θεοχάρους στη δήλωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ακίνητη ιδιοκτησία (μερίδιο) στις ελεύθερες περιοχές και στα κατεχόμενα  η οποία της μεταβιβάστηκε μετά τον θάνατο του συζύγου της, προνομιακό τάφο στο νεκροταφείο Εγκωμης, καταθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό (Βρυξέλλες) και δάνειο κατοικίας στην Τράπεζα Κύπρου. Καταγράφει ως άλλα εισοδήματα την σύνταξη χηρείας και σύνταξη δημοσίων υπαλλήλων που ανέρχεται ετησίως στις 60.306 ευρώ και τον ετήσιο μισθό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 100,102 ευρώ. Διαθέτει δύο οχήματα συνολικής αξίας 24,000 ευρώ.

Νεοκλής Συλικιώτης
Ο κ. Συλικιώτης, στη δήλωσή του ημερομηνίας 9/8/17 αναφέρει ότι έχει διαμέρισμα 1/2 στη Λευκωσία, χωράφι στη Λεμεσό 1/4 (κληρονομιά) μετοχές στη Δήμητρα Επενδυτική και λογαριασμούς στην Τράπεζα Κύπρου και την KBC στις Βρυξέλλες.

Τάκης Χατζηγεωργίου
Στη δήλωσή του ημερομηνίας 28/8/17, ο κ. Χατζηγεωργίου αναφέρει ότι έχει οικόπεδο στην Αγλαντζιά, οικία στην Αγλαντζιά (συνιδιοκτησία με σύζυγο, ανέγερση με δάνειο), οικία στα Πάνω Ακουρδαλεια (κληρονομιά) καθώς και χωράφια στα Πάνω Ακουρδάλεια είτε από κληρονομιά είτε από αγορά, αυτοκίνητο αξίας 27,000 και λογαριασμούς στην Τράπεζα Κύπρου (κοινός με σύζυγο) την Alpha Bank, την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (κοινός με σύζυγο), την KBC Βελγίου. Δήλωσε επίσης μισθό από Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 6.613,53, σύνταξη 2.687,81 και από δικηγορική δραστηριότητα 800,00. Εχει χρέη στην Συνεργατική (κοινό με σύζυγο) για στεγαστικό και στην Alpha και KBC (πιστωτική κάρτα).

Τέως βουλευτές

Γεωργίου Κ. Γιώργος
Ο κ. Γεωργίου, στη δήλωσή του ημερομηνίας 3/6/19 αναφέρει ότι έχει ένα όχημα αξίας 15,000 ευρώ, δύο ασφαλιστικά συμβόλαια και δύο χρέη στην Ελληνική Τράπεζα συνολικά 431,000 ευρώ και στον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών 50,000.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.