Στη φυλακή 4 άτομα στα κατεχόμενα που προσπάθησαν να περάσουν παράνομα στις ελεύθερες περιοχές


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Οι 4 από τους 5, που είχαν συλληφθεί για απόπειρα παράνομης μετάβασης από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές στις 12 Απριλίου δυτικά του παράνομου αεροδρομίου στην Τύμπου, τέθηκαν “υπο κράτηση”.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, πρόκειται για 5 άνδρες, τους Bilal Ansar, Daniel Mubemba Kulula, Mosengo Felly Mabwi, Weka Guerhcom Angenda, Manzanza Kembo Henock. Ο πρώτος είχε επιβιβάσει στο αυτοκίνητό του τους 4 νεαρούς άνδρες αφρικανικής καταγωγής με σκοπό να τους περάσει παράνομα στις ελεύθερες περιοχές έναντι χρηματικού ποσού. Ο Ansar είπε ότι το ποσό αυτό ήταν 120 ευρώ συνολικά, ενώ ο Manzanza Kembo Henock κατέθεσε ότι του έδωσαν από 350 ευρώ έκαστος.

Η «αστυνομία» ζήτησε την κράτηση των 4 Αφρικανών μέχρι τη δίκη και να επιβληθεί εγγύηση στον Bilal Ansar, που βρίσκεται στα κατεχόμενα με άδεια εργασίας.

Το «δικαστήριο» διέταξε να “τεθούν υπό κράτηση” για περίοδο όχι μεγαλύτερη του ενός μηνός οι 4 Αφρικανοί και στον Τούρκο οδηγό του αυτοκινήτου επέβαλε πρόστιμο 5000 ΤΛ, απαγόρευση εξόδου από το “κράτος”, να παρουσιάζεται μία φορά την εβδομάδα σε κοντινό στη διαμονή του «αστυνομικό τμήμα» και 100.000 ΤΛ εγγύηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.