Στη Λάρνακα θα γιορτάσουν τη θάλασσα με υπέροχους τρόπους

Το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (Cyprus Marine and Maritime Institute-CMMI) διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας και άλλους τοπικούς φορείς την εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Θάλασσα στην Κύπρο» που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Λάρνακας μεταξύ 17-21 Ιουνίου 2021.

Πρόκειται για μια εκδήλωση εορτασμού της Θάλασσας η οποία υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν μια σειρά διαδραστικών, κοινωνικών, καλλιτεχνικών και περιβαλλοντικών δράσεων που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες και ιδιαίτερα τα παιδιά και τους νέους σχετικά με την σημασία της θάλασσας και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις δράσεις περιλαμβάνονται στο συνημμένο πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται δωρεάν κρουαζιέρες στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, θαλάσσια αθλήματα, αθλητικές δράσεις στην παραλία, και παρέλαση φωταγωγημένων λέμβων /
σκαφών

Επισημαίνεται ότι η επίσημη τελετή έναρξης της εκδήλωσης θα λάβει χώρα την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 στις 19:00 στην πλατεία Ευρώπης παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας, κ. Βασίλη Δημητριάδη και του Δήμαρχου Λάρνακας, κ. Ανδρέα Βύρα. Μετά την τελετή θα πραγματοποιηθεί μίνι κρουαζιέρα για τους επισήμους -με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων εν πλω- στην θαλάσσια περιοχή της Λάρνακας με την συμμετοχή του Υφυπουργού Ναυτιλίας. Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, στις 19:00, στην Πλατεία Ευρώπης παρουσία της διευθύντριας του ΤΑΘΕ κας Μαρίνας Αργυρού.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.