Στη «μέγγενη» του κορωνοϊού τα δημόσια νοσηλευτήρια-Συνεχιζόμενη αύξηση εισαγωγών

Στενεύουν τα όρια στα δημόσια νοσηλευτήρια, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα νοσηλεύονται 218 ασθενείς με κορωνοϊό εκ των οποίων οι 44 σε σοβαρή κατάσταση. 15 είναι διασωληνωμένοι, 10 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και 19 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης και για σκοπούς συντονισμού ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου θα έχει σήμερα στις 10:30 το πρωί σύσκεψη με τη διευθυντική ομάδα του ΟΚΥπΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Υπουργός Υγείας και Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας στρέφονται πλέον και στον ιδιωτικό τομέα ζητώντας τη συνδρομή του στη διαχείριση της πανδημίας.

Χθες ο Υπουργός σε γραπτή του δήλωση είχε αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ότι αν συνεχιστεί αυτή η αυξανόμενη τάση το επόμενο διάστημα, είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε στα όρια του συστήματος Υγείας, όπου πλέον δεν θα είναι εφικτό να προσφέρεται ποιοτική περίθαλψη στους ασθενείς.

Στο μεταξύ, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 382 νέα κρούσματα κορωνοϊού από σύνολο 38.685 στις ελεύθερες περιοχές. Το ποσοστό θετικότητας είναι στο 0,99%. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 40.726.

Δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό και συνεπώς ο συνολικός αριθμός των νεκρών παραμένει στους 241.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy