Στη μέγγενη τα Νοσοκομεία-Αναμένεται περαιτέρω αύξηση των νοσηλειών

Τις επόμενες μέρες αναμένεται ότι θα υπάρχει περαιτέρω αύξηση των νοσηλειών στα δημόσια νοσηλευτήρια τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ χαρακτήρισε ανησυχητικό το γεγονός ότι υπάρχει τόσο υψηλό ποσοστό θετικότητας, το οποίο αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Ο κ. Χαριλάου σημείωσε ότι με βάση τα στοιχεία το 5,4% των περιστατικών εισάγονται για νοσηλεία εκ των οποίων το 10,2% μπαίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όπως εξήγησε τα περιστατικά που θα εισαχθούν στα δημόσια νοσηλευτήρια θα τα δουν 7-10 ημέρες μετά την ανακοίνωσή τους από το Υπουργείο Υγείας μέχρι να εκδηλώσουν συμπτώματα τα κρούσματα και να πρέπει να τύχουν νοσηλείας.


Τόνισε ότι περαιτέρω αύξηση των εισαγωγών απαιτεί περισσότερους χώρους και δυνάμεις. Σημείωσε ότι υπάρχει σχέδιο δράσης που αξιολογείται καθημερινά. Πρόσθεσε ότι είναι σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη να αναπτυχθούν περισσότερες κλίνες που προβλέπονται στο σχεδιασμό. Ανέφερε ακόμα χαρακτηριστικά ότι όσες περισσότερες νοσηλείες υπάρχουν στα δημόσια νοσηλευτήρια, τόσοι περισσότεροι θάνατοι θα καταγραφούν.

Ο κ. Χαριλάου υπέδειξε ότι ο εμβολιασμός είναι το μοναδικό όπλο που διαθέτουμε ενώ σημείωσε ότι πρέπει να συνεχίσουν όλοι να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.