Στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ – Παραθέτει διάσκεψη Τύπου και ξεκινάει επαφές

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για να συμμετάσχει στις εργασίες της 78ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, την οποία θα προσφωνήσει, στις 20 Σεπτεμβρίου. Σήμερα, Κυριακή, παραθέτει διάσκεψη Τύπου πριν την έναρξη των επαφών του.

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στην αμερικανική μεγαλούπολη περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στις 22 Σεπτεμβρίου, καθώς και γεύμα εργασίας με εκπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, και συναντήσεις με τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επίσης, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών επαφών με ομολόγους του, θα παραστεί σε θεσμικές, πολυμερείς συναντήσεις των Ηνωμένων Εθνών, ενώ θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους ενεργειακών και επενδυτικών οργανισμών.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραθέσει την Κυριακή στις 0930 το πρωί (1630 ώρα Κύπρου) διάσκεψη Τύπου πριν την έναρξη των επαφών του στην αμερικανική μεγαλούπολη. Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου Χριστοδουλίδη ολοκληρώνεται στις 23 Σεπτεμβρίου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στις ΗΠΑ ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Μαριλένα Ραουνά, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου, Δώρος Βενέζης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy