Στη συνεργασία στην κατάσβεση της φωτιάς στον Λιμνίτη, αναφέρθηκε ο Τατάρ

Τη σημασία της συνεργασίας της ‘τδβκ’, όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, της «νότιας Κύπρου», όπως αποκάλεσε τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, και της Τουρκικής Δημοκρατίας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Λιμνίτη, ανέδειξε στην γραπτή του δήλωση για το συμβάν, ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενά, ο κ. Τατάρ ανέφερε πως από τη φωτιά χθες κάηκαν περισσότερα από 50 εκτάρια γης.

Η «αστυνομία» ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι ως αποτέλεσμα των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά στον Λιμνίτη προκλήθηκε λόγω των σπινθήρων σε κλαδιά δέντρου που ήρθαν σε επαφή με ηλεκτρικά καλώδια, εξαιτίας των δυνατών ανέμων, και έπεσαν σε ξερά χόρτα.

Ο κ. Τατάρ στη γραπτή του δήλωση πρόσθεσε ότι η φωτιά πήρε διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων. Σύμφωνα με τη δήλωση στην κατάσβεσή της βοήθησαν πέντε συνολικά πτητικά μέσα από την Τουρκία, την ΚΔ και ένα των «δυνάμεων ασφαλείας».

«Μετά την μεγάλη καταστροφή πέρυσι, είναι ευχάριστο να βλέπουμε το θετικό αποτέλεσμα και το πώς έγιναν οι παρεμβάσεις σε συντονισμό και στο υψηλότερο επίπεδο μεταξύ αρμοδίων και υπαλλήλων των δυνάμεων ασφαλείας, των ειρηνευτικών δυνάμεων, της αστυνομίας, της πολιτικής άμυνας και της πυροσβεστικής», ανέφερε ο κ. Τατάρ εννοώντας αυτούς τους οργανισμούς του ψευδοκράτους.

Ανέφερε επίσης ότι ο ειδικός του αντιπρόσωπος, Εργκιούν Ολγκούν, μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για τις κρίσεις ζήτησε την παροχή πυροσβεστικού πτητικού μέσου από την «νότια Κύπρο» – κατά την έκφρασή του – κι αυτό δείχνει τη σημασία της συνεργασίας που τονίζει πάντα ο ίδιος, όπως είπε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy