Στη Σύνοδο αρχηγών κρατών μελών της ΕΕ και Αφρικανικής Ένωσης συμμετέχει ο ΠτΔ

epa09539037 Cypriot President Nicos Anastasiades (R) departs after a face-to-face European Union leaders summit in Brussels, Belgium, 22 October 2021. EU leaders meet in Brussels on 21 and 22 October, to discuss COVID-19, digital transformation, energy prices, migration, trade and external relations. EPA/JOHANNA GERON / POOL

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συμμετέχει σήμερα και αύριο στη Σύνοδο των αρχηγών κρατών μελών της ΕΕ και της Αφρικανικής Ένωσης, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Τη Σύνοδο θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, ζητήματα που άπτονται της εταιρικής σχέσης μεταξύ ΕΕ και Αφρικής και της υλοποίησης κοινών δεσμεύσεων, με επίκεντρο, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, την υγεία και την αντιμετώπιση της πανδημίας, τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την έρευνα και καινοτομία, το μεταναστευτικό, την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια.

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία, κατά τις εργασίες της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει ομιλία σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα “Ειρήνη, Ασφάλεια και Διακυβέρνηση”, ενώ κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών της Συνόδου θα μιλήσει και σε θεματική για το Μεταναστευτικό.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει διμερείς επαφές με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων χωρών μελών της ΕΕ και της Αφρικανικής Ένωσης.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο το απόγευμα της 18ης Φεβρουαρίου, συνοδεύουν ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κυριάκος Κούσιος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.