Στη σύνοδο κορυφής MED-9 στην Ισπανία ο ΠτΔ στις 30 Σεπτεμβρίου

Στη σύνοδο κορυφής των 9 μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ (MED-9), που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, στο Αλικάντε της Ισπανίας, θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Στην ομάδα MED9 συμμετέχουν εκτός από την Κύπρο η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Πορτογαλία, η Ελλάδα, η Κροατία και η Σλοβενία.

Τον περασμένο Ιούλιο είχαν πραγματοποιηθεί, στη Μαδρίτη, οι εργασίες υπουργικής συνάντησης των εννέα μεσογειακών κρατών της ΕΕ, στις οποίες συμμετείχε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των Υπουργών είχαν βρεθεί, μεταξύ άλλων, η προετοιμασία της επικείμενης συνόδου κορυφής MED-9 στο Αλικάντε, η αξιολόγηση της αντίδρασης της ΕΕ στη διαχείριση της πανδημίας του COVID-19, η κατάσταση στην Ουκρανία στον απόηχο της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής και των συνεπακόλουθων επιπλοκών που έχει επιφέρει όπως η «επισιτιστική κρίση, η άνοδος του πληθωρισμού, η ενεργειακή τροφοδοσία». Οι Υπουργοί είχαν ανταλλάξει επίσης απόψεις για τρόπους ενίσχυσης της εταιρικής πολιτικής της ΕΕ με τις χώρες της Νότιας Γειτονίας, ενώ τέλος εξέτασαν ιδέες αναβάθμισης της αποτελεσματικότητας του σχήματος MED9.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy