Στη Σύνοδο της ΕΟΔ στο Ζαγκρεμπ συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΕΣΚ

Στην ομόφωνη έγκριση ψηφίσματος, ενάντια στο κλείσιμο της Ελληνικής Υπηρεσίας του Euronews πρωτοστάτησαν Έλληνες, Τούρκοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι, κατά την ετήσια Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (EFJ), που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ στις 7-8 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου.

Η Σύνοδος της ΕΟΔ ενέκρινε επίσης χωριστά ψηφίσματα για τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι δημοσιογράφοι στη Λευκορωσία, την Τουρκία, στο Αφγανιστάν, αλλά και τις βαλκανικές χώρες, αναφέρεται.

Ανάμεσα σε άλλα, οι θεματικές ενότητες που απασχόλησαν τη διήμερη Σύνοδο της ΕΟΔ αφορούσαν τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων, κυρίως αυτών που εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, με τη διαδικτυακή δημοσιογραφική εργασία, αλλά και με την ισότητα των φύλων στον κλάδο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Σύνοδος χαιρέτησε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη βράβευση με το Νόμπελ Ειρήνης των δημοσιογράφων Μαρία Ρέσα και Ντμίτρι Μουράτοφ, από τις Φιλιππίνες και τη Ρωσία αντιστοίχως.

Η αντιπροσωπεία της ΕΣΚ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο και την Γ.Γ. της Οργάνωσης, Γιώργο Φράγκο και Ραλλή Παπαγεωργίου, είχε την ευκαιρία για αρκετές διμερείς επαφές, τόσο με την ανώτατη ηγεσία της ΕΟΔ όσο και με διάφορες άλλες εθνικές αντιπροσωπείες ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Σερβία και άλλες, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.