Στη Βουλή για εξηγήσεις για τα ετοιμόρροπα στα Λεύκαρα

Εξηγήσεις από τα αρμόδια υπουργεία για την απαράδεκτη κατάσταση με τα ετοιμόρροπα παλιά κτίρια στα Λεύκαρα, θα ζητήσει η Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Βουλής. 


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜε πρωτοβουλία των βουλευτών του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ Ανδρέα Πασιουρτίδη, Ανδρέα Αποστόλου, Χρίστου Ορφανίδη, Χρίστου Σενέκη, Κώστα Κώστα, Γιαννάκη Γαβριήλ και Βαλεντίνου Φακοντή, ενεγράφη θέμα για συζήτηση στην Επιτροπή στην οποία θα κληθούν ο Δήμος Λευκάρων, τα υπουργεία Μεταφορών και Έργων και Εσωτερικών, το Τμήμα Αρχαιοτήτων και η Ένωση Δήμων.

Όπως γράψαμε προ ημερών (διαβάστε ΕΔΩ) το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο μετά από συνάντηση του δημάρχου Λευκάρων Σοφοκλή Σοφοκλέους με τους νέους βουλευτές της επαρχίας Λάρνακας, στην οποία τονίστηκε ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί ίσως το νούμερο ένα πρόβλημα για τα Λεύκαρα.

Η κυβέρνηση είναι λεπτομερώς ενήμερη για την κατάσταση περισσότερων από 90 τέτοιων κτιρίων αλλά αδυνατεί να δώσει λύση, με αποτέλεσμα να διατηρείται η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση διατηρητέων και κτιρίων που έχουν κηρυχθεί αρχαία μνημεία και είναι ακόμα δυσκολότερο να τύχουν διορθωτικών επεμβάσεων.

Ο δήμαρχος Λευκάρων, Σοφοκλής Σοφοκλέους, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επικείμενη συζήτηση του θέματος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ξεκαθαρίζοντας ότι τα ετοιμόρροπα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τον δήμο της ορεινής Λάρνακας. «Μέχρι σήμερα, ουσιαστικά δεν υπήρξε πρακτική ανταπόκριση και στήριξη της προσπάθειάς μας να αναπαλαιώσουμε αυτά τα κτίρια», δήλωσε εγκαλώντας την κυβέρνηση και τα αρμόδια κρατικά τμήματα για τη στάση τους. Το πρόβλημα προέρχεται από τη στάση των υπουργείων και των κυβερνητικών τμημάτων τα οποία καλούν απλώς το Δήμο Λευκάρων να ενεργοποιήσει την υφιστάμενη νομοθεσία και να επιβάλει διοικητικά πρόστιμα στους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Αυτό όμως, δεν λύνει το πρόβλημα, όπως ξεκαθάρισε ο δήμαρχος.

Τάσος Περδίος

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.