Στη Βουλή ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός 250 εκατ. ευρώ

Κατατέθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος και θα συζητηθεί τη Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών


Κατατέθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος και θα συζητηθεί τη Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών

Στη Βουλή βρίσκεται ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός, ύψους 250 εκατ. ευρώ, ο οποίος αφορά τα σχέδια στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και την αγορά εμβολίων, φαρμάκων και αναλώσιμων.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟ προϋπολογισμός κατατέθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος και αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών με σκοπό να παραπεμφθεί για ψήφιση στην αμέσως επόμενη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής. Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, τα 250 εκατ. ευρώ αναμένεται να καλύψουν τις ακόλουθες δαπάνες:

• 140 εκατ. ευρώ για τα σχέδια στήριξης των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των άνεργων που θα συνεχιστούν μέχρι τον Μάιο του 2021.

• 60 εκατ. ευρώ για δαπάνες που σχετίζονται με την αγορά εμβολίων COVID–19 και τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), αναλώσιμων και φαρμάκων, καθώς και αγορά υπηρεσιών για ενίσχυση του Υπουργείου Υγείας σε σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

• 50 εκατ. ευρώ για άλλες έκτακτες δαπάνες οι οποίες αναμένεται να προκύψουν εντός του έτους σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι στον κρατικό προϋπολογισμό υπάρχουν μόνο 150 εκατ. ευρώ για τις πιο πάνω ανάγκες, ενώ με την έγκριση των 250 εκατ. ευρώ το συνολικό ποσό θα ανέλθει στα 400 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται επίσης ότι το νομοσχέδιο κατατέθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος και την επίκληση ότι «υφίστανται ειδικές περιστάσεις».

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.