Στη Βουλή ο ΥΠΕΣ για τις απαράδεκτες πολυκατοικίες στους συνοικισμούς – Δίνει την περιβόητη ερεύνα της Πολεοδομίας

Το υπουργείο εσωτερικών θα δώσει σήμερα στη βουλή την έρευνα της πολεοδομίας για τις 43 προσφυγικές πολυκατοικίες που δεν έχουν στατική επάρκεια, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο υπουργός εσωτερικών.

Ο κος Ιωάννου πρόσθεσε ότι στόχος είναι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο να κατατεθεί και να εγκριθεί το σχέδιο για να αναδόμηση και των 358 πολυκατοικιών με στόχο να αρχίσει η εφαρμογή του από τον Απρίλη.

Ξεκαθάρισε ότι οι πρώτοι που θα μπορούν να επωφεληθούν θα είναι οι ένοικοι των 43 πολυκατοικιών και εφόσον αποφασίσουν μπορούν αμέσως να παρουσιάσουν ενοικιαστήριο και να πάρουν και την εφάπαξ αποζημίωση.
Πρόσθεσε ότι κατά τη σημερινή παρουσία του στην βουλή θα ακούσει και τα σχόλια των βουλευτών οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν την πρόταση του υπουργείου εσωτερικών.

Ο κος Ιωάννου ανέφερε ακόμη ότι οι τοπικές αρχές θα βοηθήσουν στην ενημέρωση των ενοίκων των πολυκατοικιών και αυτοί θα μπορούν να επιλέξουν εάν θέλουν να επιδιορθωθούν τα διαμερίσματα τους και να επιστρέψουν σε αυτά ή εάν θέλουν να πάρουν αποζημίωση και να φύγουν.

Επισήμανε ότι υπάρχουν και νομικά κωλύματα καθώς το 95% των προσφύγων έχουν πάρει τίτλους ιδιοκτησίας και το κράτος δεν μπορεί να επέμβει στο κτίριο εάν δεν το επιθυμούν οι ένοικοι του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy