Στην 1η φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων μπήκε η Κύπρος-Πώς κύλησε η πρώτη ημέρα

Άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους τα κουρεία και τα κομμωτήρια στην Λευκωσία και σε όλη την Κύπρο και υποδέχονται τους πρώτους πελάτες μετά την δεύτερη καραντίνα για τον κορωνοϊό, Δευτέρα 01 Φεβρουαρίου 2021. ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ομαλά κύλησε η σημερινή μέρα με την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων που μπορούν να ανοίξουν με βάση το τελευταίο διάταγμα του Υπουργού Υγείας.

Όπως δήλωσε στη Μεσημβρινή Έκδοση του Άστρα η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου, η λειτουργία των κουρείων, κομμωτηρίων και ινστιτούτων αισθητικής, καθώς και η επιστροφή του 50% των εργαζομένων στις επιχειρήσεις έγινε χωρίς να παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

Η κα Κυριάκου υπενθύμισε ότι από σήμερα μπαίνουν σε εφαρμογή ακόμα 2 επιλογές στην αποστολή sms. Η μία είναι ο αρ. 5 για επισκέψεις 2 ατόμων σε οικείες και ο αρ. 9 για μετακινήσεις για μετάβαση σε κουρεία, κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής.

Παράλληλα, είπε η κα Κυριάκου, είπε ότι συνεχίζεται κανονικά και η διενέργεια των γρήγορων τεστ (rapid test). Απαντώντας σε ερώτηση ξεκαθάρισε ότι η ανακοίνωση για κατάταξη σε ομάδες σύμφωνα με το αρχικό του επιθέτου, αφορά μόνο τα άτομα που θα επανέλθουν στις δουλειές τους την ερχόμενη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου. Κάποιος που δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία μπορεί να κάνει κανονικά το τεστ όπως το έκανε μέχρι χθες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.