Στην Ad Hoc Επιτροπή η λίστα Μιχαηλίδη για δάνεια ΠΕΠ

Αφορά αναδιαρθρώσεις και ΜΕΔ 22 πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων

 

Στην Ad Hoc Επιτροπή οδηγείται η λίστα η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την Ελεγκτική Υπηρεσία και αφορά δάνεια 22 πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων στον Συνεργατισμό.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Βουλής, Αδάμος Άδάμου, το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρία της Ad Hoc Επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η λίστα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας περιλαμβάνει δάνεια του Συνεργατισμού τα οποία κατατάχθηκαν σε κάποια φάση στα μη εξυπηρετούμενα και αφορούν συνολικά 52 πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα. Ωστόσο η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, επικεντρώνεται σε 22 περιπτώσεις οι οποίες έτυχαν αναδιάρθρωσης (17) ή δεν έχουν τύχει διευθέτησης (5). Επισημαίνεται επίσης ότι στην έκθεση αναφέρεται ότι κατά την έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας «δεν εξετάστηκαν οι διαδικασίες παραχώρησης των χορηγήσεων», αλλά και ότι η έκθεση «ουδόλως εξυπακούει ότι το ίδιο το ΠΕΠ έχει προβεί κατ’ ανάγκη σε μεμπτή συμπεριφορά […] ούτε σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι οι λύσεις αναδιάρθρωσης δεικνύουν ευνοϊκή μεταχείριση του ΠΕΠ».

Σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, επεσήμανε ότι η Ad Hoc συστάθηκε με όρους εντολής και διερωτήθηκε για ποιο λόγο θα επιληφθεί της λίστας του Γενικού Ελεγκτή. Διερωτήθηκε επίσης γιατί δεν δίνει τη λίστα στη δημοσιότητα ο Ελεγκτής, υποβάλλοντας το ερώτημα επίσης αν «θα τα πετάνε όλα στη Βουλή». Ακόμη, ο Στ. Στεφάνου επεσήμανε ότι ο Γενικός Ελεγκτής δεν χρειάζεται να πάρει έγκριση από τη Βουλή για να δημοσιοποιήσει τη δουλειά του.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.