Στην Αγία Νάπα το Διεθνές Πάρκο Γλυπτικής και το Υποβρύχιο Πάρκο MUSAN, βραβεύθηκαν με την Πράσινη Σημαία

O Δήμος Αγίας Νάπας βραβεύτηκε με την Πράσινη Σημαία για τα δύο μοναδικά στο είδος τους Πάρκα, το Διεθνές Πάρκο Γλυπτικής και το Υποβρύχιο Πάρκο MUSAN.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «στην επίσημη τελετή απονομής των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων 2022, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 24 Ιανουαρίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Δήμος Αγίας Νάπας βραβεύθηκε με δύο πράσινες σημαίες στην κατηγορία «Πολιτισμός και Περιβάλλον» βραβεύτηκε για τα δύο μοναδικά του Πάρκα, το Διεθνές Πάρκο Γλυπτικής και το Υποβρύχιο Πάρκο MUSAN».

Τις σημαίες και τις αναμνηστικές πλακέτες παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και την Επίτροπο Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος/Καθαριότητας/Βελτίωσης Πρασίνου Τασούλα Τσοκκή Κουμή.

Προστίθεται ότι «με τη συγκεκριμένη βράβευση ο Δήμος Αγίας Νάπας εντάσσεται αυτόματα στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων της Κύπρου του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής ΄Ερευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.)».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου «εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση και ευαρέσκειά για το γεγονός ότι τα δύο μοναδικά στο είδος τους πολιτιστικά έργα και σημεία αναφοράς του Δήμου, βραβεύτηκαν με ένα τόσο σημαντικό βραβείο. Οι αποφάσεις που λάβαμε ως Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και η προσπάθεια που καταβάλαμε για τη δημιουργία αυτών των δύο Πάρκων επιβραβεύονται από την ίδια την πολιτεία» είπε.

Σημείωσε επίσης ότι «στόχος μας ήταν η μετατροπή της Αγίας Νάπας σε μια πόλη των πάρκων, των μνημείων και των σημείων αναφοράς που να αποτελούν πολυπολιτισμικά ορόσημα τέχνης και να συμβάλουν, όχι μόνο στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου, αλλά και στη διατήρηση του περιβάλλοντος και της προώθησης του βιώσιμου τουρισμού».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy