Στην Αίγυπτο ο Τορέ και αντιπροσωπεία της «βουλής» για συνεδρία της ΚΣ του ΟΙΣ

Στην 17η Κοινοβουλευτική Ένωση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Αίγυπτο βρέθηκε ο «πρόεδρος» της «βουλής», Ζορλού Τορέ και αντιπροσωπεία, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντόπ. Το ψευδοκράτος συμμετέχει ως μέλος παρατηρητής.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην «κοινοβουλευτική» αντιπροσωπεία συμμετέχουν οι «βουλευτές» Εμράχ Γεσλιμαρκκ απότ ο ΚΕΕ, Φικρί Τορός από το ΡΤΚ, Σερχάτ Άκπιναρ από το ΔΚ και Ταλίπ Αταλάι από το ΚΑ.

Ο κ. Σεντόπ μιλώντας μετά την συνάντηση με τον κ. Τορέ είπε ότι η Τουρκία έχει έγνοια να καλεί την «βουλή» του ψευδοκράτους σε όσα διεθνή φόρα η ίδια προεδρεύει κι αυτό είναι πολύ σημαντικό ώστε να μπορούν να εξηγούν την υπόθεση της Κύπρου σε τέετοιου είδους συναντήσεις και συνόδους.

Η «τδβκ» είναι η δική μας εθνική υπόθεση, είπε ο Ζορλού Τορέ λέγοντας πως πλέον δεν πρόκειται να κάνουν πίσω από αυτό. Οι Τ/κ, συνέχισε, γνωρίζουν πλέον ότι η πιο μεγάλη τους δύναμη είναι η Τουρκία και πως ΕΕ και ΟΗΕ κάνουν διαχωρισμούς και αυτό δεν είναι σωστό.

Όπως αναφέρεται ο «πρόεδρος» και η αντιπροσωπεία της «βουλής» θα συμμετάσχουν στις σημερινές εργασίες της ΚΣ και θα γυρίσουν απόψε στο ψευδοκράτος.

Στο μεταξύ, ο Ντουραλί Γκιουτσλούσοϊ, «υφυπουργός» του «κρατικού οργανισμού σχεδιασμού», και Μουσταφά Κεμάλ Μπεγιάζμπαϊράμ, «διευθυντής» του «τμήματος σχέσεων» με τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας στο «υπουργείο εξωτερικών», εκπροσώπησαν το ψευδοκράτος στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Σχεδιασμού (BPK) της 33ης συνόδου του Οργανισμολυ Περιφερειακής Οικονομικής Συνεργασίας (ECO) που πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη. Το ψευδοκράτος έχει το καθεστώς του παρατηρητή.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy