Στην Αλεξανδρούπολη για την έναρξη της κατασκευής νέας πλωτής μονάδας για υγροποιημένο φυσικό αέριο ο Σαρλ Μισέλ

epa09097940 European Council President Charles Michel speaks during a joint press conference with the European Commission President Ursula von der Leyen (not pictured) at the end of the first day of a European Union (EU) summit over video conference at The European Council Building in Brussels, Belgium, 25 March 2021. A looming third wave of coronavirus and Europe's struggles to mount a vaccination drive is to dominate the EU video summit, despite a welcome guest appearance by the US President. EPA/ARIS OIKONOMOU / POOL

Στην Αλεξανδρούπολη της Ελλάδας θα βρεθεί την Τρίτη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με αφορμή την έναρξη των έργων κατασκευής νέας πλωτής μονάδας για εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου, σύμφωνα με ενημέρωση εκπροσώπου του κ. Μισέλ στους δημοσιογράφους, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μισέλ μεταβαίνει στη χώρα με πρόσκληση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ παρόντες θα είναι και ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο Πρωθυπουργός της Βορείου Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι.

Το έργο για τη δημιουργία του Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης (Alexandroupolis Independent Natural Gas System – INGS) έχει ως σκοπό την βελτίωση της παροχής φυσικού αερίου και τις υποδομές φυσικού αερίου στην νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ θα συνεισφέρει στους σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μειώσει σταδιακά την εξάρτησή της στο φυσικό αέριο της Ρωσίας όπως αποφασίστηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Μάρτιο.

Το έργο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο θα παρέχει νέες πηγές και οδεύσεις για προμήθεια φυσικού αερίου, ενισχύοντας την ασφάλεια προμήθειας για την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και άλλες χώρες της περιοχής. Σημειώνεται πως το έργο χρηματοδοτείται από κονδύλια της ΕΕ για την περιφερειακή συνοχή.

Την Τετάρτη ο κ. Μισέλ θα μεταβεί τη Μολδαβία όπου θα συναντήσει την Πρόεδρο της χώρας Μάγια Σάντου και θα επισκεφθεί το κέντρο προσφύγων στην πρωτεύουσα Τσίσιναου.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.