Στην αντεπίθεση οι τυροκόμοι κατά Υπ. Γεωργίας

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Στη Συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη οι τυροκόμοι θα παραθέσουν τα πραγματικά δεδομένα για την παρασκευή χαλλουμιού δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Πέτρου και εξέφρασε θλίψη για τη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη περί κερδοσκοπίας τους εις βάρος των αιγοπροβατοτρόφων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Επικαιρότητα Αλλιώς» ο κ Πέτρου υποστήριξε ότι οι τυροκόμοι θέλουν να βοηθήσουν τους αιγοπροβατοτρόφους και θα πρέπει είπε να βρεθούν οι τρόποι.

Ο κ Πέτρου κάλεσε τον Υπουργό Γεωργίας αντί να στρέφει τα πυρά του εναντίον του κλάδου να συγκαλέσει σε σύσκεψη όλους τους εμπλεκόμενους για να βρεθεί η κοινή συνισταμένη.


Xue Wequ 1 734X1024 1

Τον επέκρινε μάλιστα ότι ψεύδεται δύο φορές καθώς όπως είπε, ούτε η τιμή του χαλλουμιού αυξήθηκε, ούτε η τιμή αγοράς αιγοπρόβειου γάλακτος διαφοροποιήθηκε προς τα κάτω.

Την ίδια ώρα εξέφρασε φόβους για χαλλούμια που όπως ανέφερε, εισάγουν κάποιοι στην Κύπρο, τα συσκευάζουν και στη συνέχεια τα επανεξάγουν.

Ο Σύνδεσμος είπε, κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν το ζήτημα καθώς έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες τέτοιων περιπτώσεων.


Ως προς το ζήτημα της γαλακτόσκονης, υποστήριξε ότι η δημόσια αναφορά μόνο αναστάτωση δημιουργεί και ανασφάλεια στον καταναλωτή.

Κάλεσε όσους έχουν στοιχεία, να τα δώσουν στη δημοσιότητα ειδεμή να πάψουν να κατηγορούν τους παραγωγούς και να ζητήσουν συγγνώμη.

Η απάντηση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Τυροκόμων Κύπρου


Kadis 2 Scaled

Αναλυτικά: 

«Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (ΥΓΑΑΠ) εκφράζει τη λύπη του για την επίθεση που εξαπέλυσε, με σημερινή ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Τυροκόμων Κύπρου εναντίον του Υπουργού Κώστα Καδή, με ατεκμηρίωτες και παραπλανητικές αναφορές.

Ιδιαίτερη έκπληξη προκαλεί η αναφορά του Συνδέσμου ότι «οι επανειλημμένες δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας για τα αδιάθετα αποθέματα, οδήγησαν σε πιέσεις προς τους τυροκόμους από το εξωτερικό για μείωση της τιμής του χαλλουμιού», τη στιγμή που ο ίδιος ο Σύνδεσμος είχε συγχαρεί και ευχαριστήσει πρόσφατα τον Υπουργό, ενώπιον της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής, για την παραίνεσή του προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αποφύγουν τη συζήτηση περί αποθεμάτων.


Ως προς την έκκληση του Συνδέσμου προς τον Υπουργό να καταθέσει πρόταση για τη διαχείριση του χαλλουμιού που να ικανοποιεί τις αρχές που έγιναν δεκτές από όλους τους εμπλεκόμενους, το ΥΓΑΑΠ επισημαίνει ότι στις πολύωρες επαναλαμβανόμενες συναντήσεις που έγιναν για το θέμα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ο Υπουργός είχε υποβάλει σειρά από εναλλακτικές συναινετικές προτάσεις, οι οποίες προσέκρουαν πάντοτε στις μαξιμαλιστικές θέσεις τόσο του Συνδέσμου Τυροκόμων όσο και του Παγκύπριου Οργανισμού Αγελαδοτρόφων.

Τέλος, το ΥΓΑΑΠ επισημαίνει ότι είναι έτοιμο να συζητήσει όλα τα στοιχεία που αφορούν την παραγωγή προϊόντων που κυκλοφορούν με το όνομα χαλλούμι, και όχι επιλεκτικά τα στοιχεία που θέλει να παρουσιάσει ο Σύνδεσμος Τυροκόμων».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.