Στην Αθήνα ο επόμενος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας

ÓõíÜíôçóç ôïõ õðïõñãïý Åîùôåñéêþí Íßêïõ ÄÝíäéá ìå ôïí Ãåíéêü ÃñáììáôÝá ôïõ ÍÁÔÏ ÃÝíò Óôüëôåíìðåñãê, ôçí Ôñßôç 6 Ïêôùâñßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Σε συμφωνία για να διεξαχθεί ο επόμενος γύρος των διερευνητικών στην Αθήνα κατέληξαν Ελλάδα και Τουρκία στη σημερινή συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές δεν διευκρινίζουν πότε ακριβώς θα γίνει ο 62ος γύρος των διερευνητικών.

Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας- Τουρκίας

Ολοκληρώθηκαν γύρω στις 2:00μ.μ. οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας- Τουρκίας με την ελληνική αποστολή να αποχωρεί από το παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ. Ξεκίνησαν περίπου στις 11 η ώρα και διήρκησαν περίπου 3 ώρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε λίγη ώρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών θα εκδώσει μια ανακοίνωση για το αποτέλεσμα και στη συνέχεια θα υπάρξουν κι άλλες επαφές μεταξύ των δυο πλευρών.

Στη φάση αυτή των διερευνητικών επαφών συμμετείχε και ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν κι γι’ αυτό θεωρείται ότι η προεδρία προσπάθησε να δώσει τον τόνο, ωστόσο ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό τι συζητήθηκε.

Στο μεταξύ, τα μέλη της ελληνικής αποστολής αναμένεται να ενημερώσουν άμεσα την Αθήνα για το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Σημειώνεται ότι οι διερευνητικές επαφές δεν είναι διαπραγματεύσεις, αλλά άτυπες συζητήσεις που καταγράφονται οι θέσεις της κάθε πλευράς.

Οι ανακοινώσεις πάντως που αναμένονται από τα υπουργεία Εξωτερικών δε θα αφορούν τόσο στο περιεχόμενο των επαφών τους, αλλά αν θα υπάρξει επόμενος γύρος στην Αθήνα.

Ι. Καλίν: Εφικτή η λύση όλων των προβλημάτων

Είναι εφικτή η λύση όλων των προβλημάτων, περιλαμβανομένου και του Αιγαίου εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, ο οποίος παρακάθισε στη συνεδρία των αντιπροσωπειών Τουρκίας και Ελλάδας που έγινε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών μεταξύ των δύο πλευρών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καλίν είπε ότι η βούληση της χώρας του είναι πλήρης και ότι η περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα είναι προς όφελος όλων.