Στην Αθήνα για συνάντηση με Δένδια μεταβαίνει ο ΥΠΕΞ

Η αντιμετώπιση της προκλητικότητας της Τουρκίας και των ενεργειών για αναβάθμιση της αποσχιστικής οντότητας στα κατεχόμενα θα είναι στο επίκεντρο των επαφών του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κασουλίδης μεταβαίνει στην Αθήνα την Κυριακή.

Όπως αναφέρεται, τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών των Υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου – Ελλάδας. Εν συνεχεία, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο τις οποίες θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, «στο επίκεντρο των επαφών των κ.κ. Κασουλίδη και Δένδια θα βρεθεί η αξιολόγηση της τουρκικής προκλητικότητας, οι ενέργειες της Τουρκίας για αναβάθμιση της αποσχιστικής οντότητας στα κατεχόμενα, οι προσπάθειες για επιβολή νέων τετελεσμένων μέσω ενδεχόμενων παράνομων γεωτρήσεων εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και ανοίγματος νέου τμήματος της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων».

«Σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστούν τρόποι πρόληψης και αποτροπής των εν λόγω τετελεσμένων», σημειώνεται.

Ο κ. Κασουλίδης επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy