Στην αυριανή ατζέντα του Υπουργικού η τηλεργασία – «Υπάρχουν αποκλίνουσες προσεγγίσεις…»

Στην αυριανή ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου θα βρίσκεται το νομοσχέδιο για ρύθμιση της τηλεργασίας ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι σε περίπτωση που εγκριθεί από το Υπουργικό, το νομοσχέδιο θα οδηγηθεί στη Βουλή, με την ελπίδα να ψηφιστεί πριν από το κλείσιμο της Βουλής για το καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα, είπε ότι υπάρχουν επιμέρους αποκλίνουσες προσεγγίσεις για ορισμένες πτυχές του νομοσχεδίου. Ο Υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι είναι απλό νομοσχέδιο.

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι το κόστος για την τηλεργασία θα επιβαρύνει σε κάποιον βαθμό τον εργοδότη, σημειώνοντας ότι το ποσό θα καθοριστεί μεταγενέστερα μέσα από διάταγμα του Υπουργού Εργασίας αλλά και μέσα από τον κοινωνικό διάλογο.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην περίπτωση της Ελλάδας που έχει καθοριστεί στα 28 ευρώ το μήνα, με το ποσό αυτό να κατανέμεται ανάλογα με τις ημέρες εργασίας.

Για την τήρηση των ωραρίων, ο Υπουργός είπε ότι θα εργάζονται συγκεκριμένες ώρες με συμβατικούς τρόπους, ασχέτως αν χρησιμοποιείται ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Άντρος Καυκαλιάς: Η ΚΔ πρέπει να προχωρήσει σε εθνική νομοθεσία για την τηλεργασία

Ανεξάρτητα με τις συζητήσεις που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την προσπάθεια για συνομολόγηση ευρωπαϊκής οδηγίας, θα πρέπει να προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία σε εθνική νομοθεσία για την τηλεργασία τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής και βουλευτής του ΑΚΕΛ , Άντρος Καυκαλιάς.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ σημείωσε ότι σε περίπτωση που εγκριθεί αύριο από το Υπουργικό Συμβούλιο, η Επιτροπή Εργασίας θα εξετάσει κατά προτεραιότητα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, λέγοντας ότι θα επιδιώξουν όπως ψηφιστεί από την Ολομέλεια εντός Ιουλίου, πριν το κλείσιμο της Βουλής για το καλοκαίρι.

Επίσης ο κ. Καυκαλιάς τόνισε ότι για το ΑΚΕΛ είναι σημαντικό μεταξύ άλλων να διασφαλίζεται το ζήτημα της αποσύνδεσης των εργαζομένων από την εργασία, η τηλεργασία να είναι αποτέλεσμα σύμφωνης γνώμης ή αποτελέσματος του εργαζομένου και να ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στο λειτουργικό κόστος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy