Στην εκπνοή της εξουσίας του ο Νουρής διχάζει τον λαό

Ένα μήνα πριν εγκαταλείψουν την εξουσία, οι κυβερνώντες προκαλούν και διχάζουν τον λαό με ετσιθελικές ενέργειες και αποφάσεις τους.

Αυτό ακριβώς έγινε στην κοινότητα Φοινιού, μετά την παύση του κοινοτάρχη Φυλακτή Ηρακλέους, με μια μονοκοντυλιά του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή, επικαλούμενος δυσλειτουργικότητα του κοινοτικού συμβουλίου. Χθες προκλήθηκε έντονη αναστάτωση στην κοινότητα όταν η βοηθός Έπαρχος Λεμεσού, Έσθη Παναγίδου, πήγε να παραλάβει από τον κοινοτάρχη τα κλειδιά και έγγραφα του κοινοτικού συμβουλίου, κάτι που αρνήθηκε ο κ. Ηρακλέους, έχοντας τη συμπαράσταση των κατοίκων, συναδέλφων του από γειτονικές κοινότητες αλλά και του ΑΚΕΛ.

Σε σχετική δήλωσή του, ανέφερε ότι ο ίδιος και ο αντιπρόεδρος εργάζονται κανονικά, σημειώνοντας ότι το συμβούλιο ξεκίνησε να μη λειτουργεί σωστά με τον διορισμό δύο μελών από την κυβέρνηση. «Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε το χωριό μας με ανιδιοτέλεια και εντιμότητα όπως μας παρέδωσε την εξουσία ο κόσμος και μόνο με την ψήφο του κόσμου θα παραδώσουμε τα κλειδιά στο Υπουργείο», ανέφερε ο κοινοτάρχης, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος καθώς και δύο μέλη του συμβουλίου που παραιτήθηκαν πρόσφατα, δέχονται απειλές.

Στη δική του δήλωση, ο Ε. Γ. του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου, ανέφερε ότι λίγο πριν λήξη η θητεία τής κυβέρνησης, δεν μπορεί ο Υπουργός να προβαίνει με τελεσίγραφο στην παύση αιρετών θεσμών, αντί να καταβάλει κάθε προσπάθεια να ξεπεραστούν τα όποια πιθανά προβλήματα και να προχωρήσει απρόσκοπτα η κοινότητα. «Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν έχουν να κάνουν με τις επιλογές του Δημοκρατικού Συναγερμού και του κ. Νουρή, αφού τα άτομα που διορίστηκαν δεν συμμετείχαν στις συνεδριάσεις με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του συμβουλίου», όπως υπέδειξε και εκφράζοντας την ετοιμότητα τού ΑΚΕΛ να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα, τόνισε ότι «η αλαζονεία των κυβερνώντων δεν μπορεί να περάσει και ο λαός να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για να τελειώνουμε με αυτούς που έμαθαν να κυβερνούν με αυταρχικότητα».

Χρήστος Χαραλάμπους

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.