Στην εντατική… τα δημόσια νοσηλευτήρια μας!

ΑΚΕΛ: Τα νοσοκομεία μας κρατιούνται λόγω της αυταπάρνησης των λειτουργών υγεία

Έλα στο Google News

Aνησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μας με την πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και στις μονάδες αυξημένης φροντίδας, εξέφρασε χθες το ΑΚΕΛ.

Δυστυχώς, πάρα τις από καιρού προειδοποιήσεις του ΑΚΕΛ αλλά και των λειτουργών υγείας, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής του κόμματος Χρίστος Χριστοφίδης, το Υπουργείο Υγείας και η ηγεσία του ΟΚΥπΥ δεν πήραν εκείνα τα μέτρα για ενίσχυση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, ενόψει μάλιστα και του νέου κύματος της πανδημίας. Συγκεκριμένα:

Δεν αυξήθηκε το αναγκαίο προσωπικό με την πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και άλλου υποστηρικτικού προσωπικού για να υπάρξει και αντίστοιχη αύξηση των κλινών.

Δεν υπήρξε η ευρύτερη οικονομική στήριξη των δημοσίων νοσηλευτηρίων για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Στήριξη σε υλικοτεχνική υποδομή και στήριξη με τον αναγκαίο εξοπλισμό και με αναλώσιμα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες.

Το ΑΚΕΛ, καταλήγει ο Χρ. Χριστοφίδης, εκφράζει για ακόμη μια φορά την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη του στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο υποστηρικτικό προσωπικό, οι οποίοι με αυταπάρνηση και συνεισφέροντας, πολλές φορές διοικητικά αλλά και στη λήψη αποφάσεων, αποτελούν τον κύριο λόγο που τα νοσοκομεία μας κρατιούνται ακόμα.

Αναβάλλονται όλα τα ψυχρά μη επείγοντα περιστατικά

Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου, αφού παραδέχεται ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός νοσηλευομένων στη ΜΕΘ, ανέφερε ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Ο Οργανισμός, πρόσθεσε, ετοιμάζεται να ανταποκριθεί, αν χρειαστεί, για το Φθινόπωρο, αν θα υπάρξουν αυξημένα κρούσματα. Ο κ. Χαριλάου υπενθύμισε το διάταγμα που είναι σε ισχύ, το οποίο αναβάλλει όλα τα ψυχρά μη επείγοντα περιστατικά τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. «Τα επείγοντα περιστατικά γίνονται και χειρουργούνται και υπάρχουν εισαγωγές, αλλά τα μη επείγοντα βάσει του διατάγματος δεν γίνονται ούτε στον δημόσιο ούτε στον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε. Όσον αφορά στο Φθινόπωρο, είπε πως γίνεται προετοιμασία. «Υπάρχει ένα σχέδιο σε πλήρη εξέλιξη αυτή τη στιγμή όσον αφορά στη διαθεσιμότητα κλινών για COVID. Σε περίπτωση που το Φθινόπωρο θα έχουμε νέο κύμα, ο Οργανισμός είναι πανέτοιμος στο να αναδιπλώσει το σχέδιο δράσης, το οποίο έχει και φαίνεται ότι είναι ενισχυμένο ώστε να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε κατάσταση», πρόσθεσε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.