Στην Επ. Ελέγχου παίρνει το ΑΚΕΛ την Ειδική Έκθεση του Γεν. Ελεγκτή για τις πολιτογραφήσεις

Η νέα θεσμική κρίση που ξέσπασε ανάμεσα στους κυβερνώντες και την Ελεγκτική Υπηρεσία οφείλεται και πάλι στη νοοτροπία που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού, αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου για να προσθέσει πως «οι κυβερνώντες δεν αντέχουν και δεν ανέχονται καμία κριτική. Δεν ανέχονται κανένα να τους βγάζει τα άπλυτα στη φόρα. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο επιτίθενται συνεχώς στο ΑΚΕΛ».

Οι συγκρούσεις των κυβερνώντων με ανεξάρτητους θεσμούς δεν είναι σημερινό φαινόμενο, προσθέτει ο κ. Στεφάνου για να υπενθυμίσει αργότερα τις φορές που η κυβέρνηση παρενέβη στο παρελθόν στο έργο ανεξάρτητων θεσμών.

«Έχει πίσω του μακρά ιστορία. Οι κυβερνώντες δεν συγκρούονται μόνο με τον Γενικό Ελεγκτή. Συγκρούστηκαν με κάθε θεσμό που δεν κατάφεραν να τον ελέγξουν και να τον ποδηγετήσουν. Δύο Κεντρικοί Τραπεζίτες, ο τέως Γενικός Εισαγγελέας, Αρχηγός και Υπαρχηγός της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό είναι ορισμένοι από όσους τέθηκαν στο στόχαστρο των κυβερνώντων».

Στην επιτροπή ελέγχου η Εκθεση

«Η αλήθεια είναι ξεκάθαρη: Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού επιχειρεί με νύχια και με δόντια να συγκαλύψει το σκάνδαλο της βιομηχανίας χρυσών διαβατηρίων που η ίδια έστησε», τονίζει ο κ. Στεφάνου ενώ ενημερώνει πως το ΑΚΕΛ θα αναλάβει πρωτοβουλία για να συζητηθεί στην επιτροπή ελέγχου η Έκθεση.

«Η κοινωνία όμως απαιτεί να χυθεί άπλετο φως και να λογοδοτήσουν οι πρωτεργάτες του σκανδάλου. Προς αυτή την κατεύθυνση, το ΑΚΕΛ αναλαμβάνει πρωτοβουλία ώστε η τελευταία έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τα διαβατήρια να συζητηθεί στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής».