Στην Επ. Εσωτερικών τα προβλήματα που προκαλούνται από τα συρματοπλέγματα

Την ερχόμενη Πέμπτη η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής θα εξετάσει τα προβλήματα που προκαλούνται από τα συρματόπλεγμα, τα κιγκλιδώματα κτλ, στους κατοίκους των επηρεαζόμενων κοινοτήτων.

Όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών μέσω ανάρτηση του στα ΜΚΔ η Επιτροπή θα εξετάσει τα προβλήματα που προκαλούνται από την απόφαση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ να τοποθετήσει συρματοπλέγματα στην ουδέτερη ζώνη της Δυτικής Λευκωσίας.

«Εγκλωβίσαμε τους ανθρώπους μας κατά τρόπο απαράδεκτο και επικίνδυνο» προσθέτει ο Άριστος Δαμιανού στην ανάρτηση του.

Συρματοπλέγατα της ντροπής: Έτοιμοι για δυναμικά μέτρα οι κάτοικοι – Δόθηκε το μήνυμα

Έτοιμοι να προχωρήσουν με δυναμικά μέτρα είναι οι κάτοικοι των επηρεαζόμενων χωριών από τα συρματοπλέγματα της ντροπής.

Επιτυχής ήταν η Πανκοινοτική Περιφερειακή Συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουνίου στην πλατεία Ακακίου για τα συρματοπλέγματα που τοποθέτησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού κατά μήκος της ουδέτερης ζώνης.

Με παρουσία 250 περίπου προσώπων έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση με τους κάτοικους των επηρεαζόμενων χωριών Αστρομερίτης, Περιστερώνα, Ακάκι, Δένεια, Αυλώνα να θέτουν προβληματισμούς, ερωτήματα, ενώ ταυτόχρονα δήλωσαν την έντονη αποφασιστικότητα τους να εντείνουν τις κινητοποιήσεις και δράσεις τους μέχρι την απομάκρυνση των συρματοπλεγμάτων.

Συρματοπλέγματα και κάγκελα τα οποία δεν επιλύουν κανένα πρόβλημα σε ότι αφορά το λόγο το μεταναστευτικό αλλά αντίθετα δημιουργούν χιλιάδες σοβαρά προβλήματα στους επηρεαζόμενους κατοίκους και ιδιοκτήτες γης των περιοχών που έχουν τοποθετηθεί.

Πολλοί από τους παρευρισκόμενους που πήραν το λόγο εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους με τον εγκλωβισμό των περιουσιών τους από το συρματόπλεγμα και αναφέρθηκαν στα πολλά προβλήματα που δημιουργεί η τοποθέτηση του κατά μήκος της νότιας πλευράς της ουδέτερης Ζώνης.

Την ερχόμενη Τρίτη (05/07) διευθετήθηκε συνάντηση των επηρεαζόμενων κοινοτήτων με τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκου Νουρή.

Τις κοινότητες στη συνάντηση θα εκπροσωπήσουν οι κοινοτάρχες με την ομάδα πρωτοβουλίας να ζητά και η ίδια να δει τον Υπουργό ο οποίος τους έκλεισε για ακόμη μία φορά την πόρτα.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αναλόγως του τι θα λεχθεί στη συνάντηση της Τρίτης θα πράξει και η ομάδα πρωτοβουλίας που είναι έτοιμη να κλείσει ακόμη και δρόμους.

Παναγιώτης Βασιλείου

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.