Στην Επ. Νομικών μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ δικηγόρων και Ανωτάτου

Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών μεταφέρεται η αντιπαράθεση Δικηγορικού Συλλόγου με το Ανώτατο Δικαστήριο για τους περί Εκδίκασης Καθυστερημένων Υποθέσεων (Ειδικούς) Διαδικαστικούς Κανονισμούς του 2022.

Η Προεδρεύουσα της Επιτροπής Φωτεινή Τσιρίδου ανέφερε ότι η Επιτροπή θα εξετάσει το θέμα αυτεπάγγελτα και στο βαθμό που της επιτρέπει ο Κοινοβουλευτικός έλεγχος θα ακούσει τους εμπλεκόμενους.

Όπως δήλωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού πρόκειται για ζήτημα για το οποίο η Επιτροπή Νομικών θα πρέπει να ενημερωθεί έτσι ώστε να δοθεί χρόνος για διάλογο και όπως είπε θα έπρεπε να εξεταστεί εντός της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης.

Ως γνωστόν ο Δικηγορικός Σύλλογος, κάλεσε τα μέλη του σε προειδοποιητική αποχή από τα καθήκοντά τους αύριο Πέμπτη  από τις 9:30 ως τις 11:30 αντιδρώντας στις πολλαπλές και σοβαρές επιπτώσεις που προκύπτουν από τους περί της Εκδίκασης Καθυστερημένων Υποθέσεων Διαδικαστικούς Κανονισμούς του 2022 που έχουν δημοσιευθεί την περασμένη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέφρασε θλίψη διότι για την απόφαση αυτή και δηλώνει πως είναι πάντα στη διάθεση του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, για συζήτηση θεμάτων που αφορούν στην δικαιοσύνη και την ομαλή λειτουργία της. Η Επιτροπή Νομικών συνέχισε τη συζήτηση για τον εκσυγχρονισμό του οικογενειακού δικαίου. Σύμφωνα με τον Άριστο Δαμιανού έχουν υιοθετηθεί αρκετές εισηγήσεις του ΑΚΕΛ, πλην όμως δεν υιοθετήθηκε η εισήγηση για πλήρη διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας για τη λύση ενός γάμου.

Ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν πρόταση νόμου με τη μορφή του κατεπείγοντος με την οποία θα καταργείται η απόπειρα πνευματικής συνδιαλλαγής με την εκκλησία σε περιπτώσεις πολιτικών γάμων και συμφώνων συμβίωσης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.