Στην επιτροπή Παιδείας η ευρωπαϊκή έκθεση για το εκπαιδευτικό σύστημα

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας θα συνεχίσει να συζητά την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εκπαιδευτικά συστήματα των κρατών – μελών που παρουσιάζει, μεταξύ άλλων και τα τρωτά της κυπριακής παιδείας, δήλωσε ο Πρόεδρος του σώματος Κυριάκος Χατζηγιάννης μετά την πρώτη συζήτηση που διεξήχθη στην Επιτροπή.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, ο κ. Χατζηγιάννης διευκρίνισε ότι στόχος της Επιτροπής Παιδείας είναι να εκπονηθεί πρόγραμμα δράσεων και στοχεύεις ώστε τα αρνητικά να ανασχεθούν ώστε ο τόπος να έχει τη σύγχρονη παιδεία που απαιτούν οι καιροί, οι απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και το μέλλον των παιδιών του τόπου.

Δεν αγνοούμε τα πολύ δυνατά σημεία του εκπαιδευτικού μας συστήματος, ωστόσο η αναγνώριση δεν σημαίνει ότι θα κλείσουμε τα μάτια μπροστά στα στρεβλά, σημείωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και πρόσθεσε ότι η τεχνική εκπαίδευση πρέπει να αναβαθμιστεί στο 50% από το 17% που είναι σήμερα και γενικότερα η εκπαίδευση να δομηθεί σε συνάρτηση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Ο κ. Χατζηγιάννης είπε ακόμα ότι δεν ολοκλήρωσαν τις τοποθετήσεις τους όλοι ενδιαφερόμενοι και θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν στις συνεδρίες που θα ακολουθήσουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.