Στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής οδηγείται σήμερα το θέμα των Pandora Papers-Προειλημμένες αποφάσεις;

Τα Pandora Papers θα εξετάσει σήμερα η επιτροπή θεσμών η οποία συνέρχεται στις 11 το πρωί.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣυγκεκριμένα η επιτροπή θα εξετάσει τις ενέργειες και πρωτοβουλίες τις οποίες προτίθεται να αναλάβουν οι αρχές, σε σχέση με τα όσα προκύπτουν από τη δημοσιοποίηση της έρευνας της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων.

Επίσης θα ασχοληθούν και με τις αποκαλύψεις των Paradise Papers για τα θέματα φοροαπαλλαγής και ξεπλύματος παράνομου χρήματος.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς είπε ότι η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ αφού πρώτα δεν ήθελαν την συζήτηση, στην συνέχεια ζήτησαν έρευνες την ώρα που αποφάσισαν ήδη ότι ο κύριος Αναστασιάδης είναι άμωμος και αμόλυντος.

Πρόσθεσε ότι την ηθική πλευρά των ζητημάτων και την δεοντολογία δεν την κρίνουν τα δικαστήρια αλλά η λογική.

Ο κύριος Κουκουμάς έκανε λόγο για πρωτοφανή πανευρωπαϊκό εξευτελισμό της Κύπρου, ιστορικών διαστάσεων.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι πανικόβλητη και ηθικά αδίστακτη αφού επιλέγει να αναφέρεται στο Μαρί για να απαντήσει στα σκάνδαλα και στα όσα αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για τον Νίκο Αναστασιάδη τον οποίο κατονομάζουν ως πρόεδρο των υπεράκτιων εταιρειών.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Μαρίνος Μουσιούττας είπε ότι αναμένει να ακούσει σήμερα ποια είναι η πρόθεση των αρμόδιων αρχών και  πως θα δράσουν.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να ψηφιστούν νέες νομοθεσίες ώστε να υπάρχει αυστηρότερος έλεγχος όσον αφορά γενικά στα φαινόμενα διαφθοράς.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.