Στην Κύπρο επιστήμονες διεθνούς κύρους για την υπόθεση Γ. Φορή

Επιστήμονες διεθνούς κύρους μετακαλεί η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) στην Κύπρο, με δικά της έξοδα, σε σχέση με την υπόθεση των οστών του αγνοούμενου Γεώργιου Φορή που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα. Οι επιστήμονες φτάνουν στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα και αναμένεται να έχουν προκαταρκτικά αποτελέσματα σε εξετάσεις που θα διενεργήσουν εντός των πρώτων 24ωρων.

Ο Ε/κ Εκπρόσωπος στη ΔΕΑ Νέστωρας Νέστωρος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι πρόκειται για τον Δρ. William Goodwin, Γενετιστή από το Λονδίνο και τον Ισπανό Δρ. Louis Prieto Carrero, Δικανικό Ανθρωπολόγο, μέλη και οι δύο του Δικανικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Οι επιστήμονες θα βρίσκονται στην Κύπρο από την πρώτη έως και τις πέντε Μαρτίου και η διαδικασία των αναλύσεων και εξετάσεων θα αρχίσει την ερχόμενη Δευτέρα. Ο κ. Νέστωρος εξήγησε στο ΚΥΠΕ ότι στόχος είναι να υπάρξουν προκαταρκτικά αποτελέσματα εντός των πρώτων 24ωρων και αναλόγως θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Οι δύο γενετιστές , όπως ανέφερε ο κ. Νέστωρος, έστειλαν την απάντησή τους χθες στη ΔΕΑ και η Επιτροπή με τη σειρά της απέστειλε σήμερα επιστολή στην οικογένεια του αγνοούμενου, ενημερώνοντάς την για την εξέλιξη.

Σε σχέση με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του “Φιλελευθέρου“, ο κ. Νέστωρος εξήγησε ότι η ΔΕΑ ανέμενε πρώτα την απάντηση των επιστημόνων για την κάθοδό τους στην Κύπρο και το τι ακριβώς ζητούν από την οικογένεια.

Είπε ότι μόλις λήφθηκε η απάντηση από τους ειδικούς, ενημερώθηκε και η οικογένεια για το τι ακριβώς ζητούν και ποια θα είναι η διαδικασία. Ανέφερε μάλιστα ότι ο ένας επιστήμονας έγραψε απευθείας στην οικογένεια του αγνοούμενου και η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε μέσω της ΔΕΑ σήμερα.

Ο κ. Νέστωρος διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι η ΔΕΑ επιθυμεί να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και ενημέρωση της κοινής γνώμης.

ΚΥΠΕ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.