Στην Κύπρο αύριο ο Ελληνας ΥΠΕΞ


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Στην Κύπρο μεταβαίνει αύριο, Τρίτη 16 Νοεμβρίου, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας θα μετάσχει στο 17ο ετήσιο Συνέδριο του περιοδικού «The Economist», με θέμα «Εργαζόμενοι προς ένα ασφαλές περιβάλλον για μια βιώσιμη ανάκαμψη» [«Working towards a secure environment for sustainable recovery»], το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία, στις 15 και 16 Νοεμβρίου.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο πάνελ με θέμα συζήτησης «Μπορεί η προοπτική της ειρήνης και της συνεργασίας να επικρατήσει στην Ανατολική Μεσόγειο; –Προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο: Αποτελεί επαρκή προϋπόθεση για την ειρήνη στην περιοχή;» [«Can the potential of peace and co-operation prevail in the Eastern Mediterranean? – Adherence to the international law: Is it a sufficient condition for peace in the region?»].

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο κ. Δένδιας θα έχει συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο περίπου στις 13:20.

Οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν τον συντονισμό σε όλα τα θέματα, όπως οι εξελίξεις σε Κυπριακό και Ανατολική Μεσόγειο.
Αναμένεται επίσης να συζητηθεί η συνεργασία σε πολυμερή σχήματα, καθώς και τα αποτελέσματα του σημερινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου θα συζητηθεί το ζήτημα των Βαρωσίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.