Στην Κύπρο ο σπουδαίος Γιάννης Αγγελάκας

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου με την μπάντα του, τους 100°C

Η αληθινή μουσική και η τέχνη γενικότερα οφείλει να προφητεύει τα χειρότερα τις εποχές που οι άνθρωποι νομίζουν πως ευημερούν και τα καλύτερα όταν δυστυχούν, καταθλίβονται και πιστεύουν πως έχουν όλα χαθεί, υπενθυμίζοντάς τους πως πάντα, στο πιο βαθύ σκοτάδι, άνθιζε η συνείδηση και η ορμή για εξέλιξη.


Έχουμε ακόμα πολλά γοητευτικά δύσβατα μονοπάτια να περπατήσουμε.

Έτσι λοιπόν, σε μια δυστοπική εποχή και μετά από σχεδόν τρία χρόνια (κατά τα οποία ετοίμασαν τον καινούργιο τους δίσκο με τον τίτλο «Έχω κέφια»), ο Γιάννης Αγγελάκας παίρνει την μπάντα του, τους 100°C, και βγαίνουν ξανά στο δρόμο για μια σειρά από λάιβ σε… θερμοκρασία βρασμού.

Το Down Town παρουσιάζει τον Γιάννη Αγγελάκα μαζί με τη μοναδική μπάντα του την Παρασκευή 10 Ιουνίου στο Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών στη Λευκωσία.


Τους 100°C αποτελoύν οι: Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, Ηλίας Μπαγλάνης στα πλήκτρα και τα δύο νέα μέλη της παρέας, ο Αλέξανδρος Κόντζογλου στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Μιχάλης Καρανίκος στο τρομπόνι.

Ο Γιάννης Αγγελάκας με αφορμή την κυκλοφορία αναφέρει: «Και πώς αλλιώς θα μπορούσα να ονομάσω ένα δίσκο που η ηχογράφησή του ξεκίνησε λίγο πριν την πανδημία και τις εύφορες καραντίνες της και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία και με μια ακόμα πυρηνική απειλή να πλανιέται χαρμόσυνη πάνω απ’ τα κεφάλια μας; Και τέλος πάντων εγώ κι οι συνεργάτες μου, σαν χαρούμενοι, περήφανοι πολίτες αυτής της αξιοσέβαστης, ελεύθερης, πλούσιας και δίκαιης χώρας που χαίρει άκρας ψυχικής υγείας και κοινωνικής ειρήνης, πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να ονομάσουμε το δίσκο μας; Την ευγνωμοσύνη μας για όλα αυτά τραγουδάμε. Καλή σας διασκέδαση».

O Γιάννης Αγγελάκας όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στον μουσικό μας χάρτη, δεν έπαψε ποτέ να είναι δημιουργικός, ανατρεπτικός και κυρίως ανήσυχος, ενώ ο πολιτικός του λόγος σε πολλά τραγούδια του συντροφεύει ολόκληρες γενιές.


Στην «αντίπερα» όχθη

Ο Γιάννης Αγγελάκας ήταν πάντα εκεί. Βασικός εκπρόσωπος μιας ανήσυχης γενιάς που δεν θαμπώθηκε από την απατηλή λάμψη του lifestyle, που απέρριψε το βόλεμα ως πυξίδα ζωής, που έφτιαχνε αντίλογους στην εξουσία. Έγινε ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές της, σε εποχές που απεχθάνονται την ποίηση.

Ώρα έναρξης: 21:00


Προπώληση εισιτηρίων: SoldOut Tickets

Τηλέφωνο κρατήσεων: 99 810011

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.