Στην Κύπρο οι μισθοί είναι για 10 χρόνια καθηλωμένοι, ενώ την ίδια περίοδο στην ΕΕ έχουν αυξηθεί κατά 23%

Φοβούνται να επιχειρηματολογήσουν για το δικό τους έργο στην οικονομία

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απέρριψε χθες, μιλώντας στο ΡΙΚ, τεκμηριωμένα και με λόγια του Όλι Ρεν και του ιδίου του κ. Αναστασιάδη τους ισχυρισμούς των κυβερνώντων για τη δήθεν καταστροφή της οικονομίας από τους προηγούμενους, σημειώνοντας πως είναι οι κυβερνώντες που κατέστρεψαν την οικονομία με το κούρεμα καταθέσεων.

Για το επιχείρημα των κυβερνώντων ότι μείωσαν το δημόσιο χρέος στο 89,3% υπενθύμισε ότι αυτή η κυβέρνηση εκτόξευσε δύο φορές το δημόσιο χρέος πάνω από το 110% και φόρτωσε το κόστος της κρίσης στους ώμους των πολλών. Σημείωσε ότι «αυτό που απασχολεί τον κόσμο είναι ότι από το 2013 και μετά οι μισθοί του είναι καθηλωμένοι με βάση στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ενώ στην ΕΕ αυτά τα 10 χρόνια οι μισθοί έχουν αυξηθεί κατά 23%, στην Κύπρο έχουν μείνει καθηλωμένοι. Σύμφωνα με τις στατιστικές, κάθε χρόνο από τους μισθούς φεύγουν 750 εκατ. ευρώ και πάνε στα κέρδη. Αυτό σημαίνει ότι οι μισθωτοί έχουν ολοένα και λιγότερες δυνατότητες, σε συνθήκες ακρίβειας μάλιστα, να καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες, ενώ τα κέρδη αβγατίζουν».

Ο Στέφανος Στεφάνου πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση είχε επιπλέον έσοδα 1,5 δις ευρώ εξαιτίας της ακρίβειας. Αυτό το ποσό βγήκε από τις τσέπες των πολιτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ως φορολογίες που πάνε στα ταμεία του κράτους. Σε μια εποχή που η ακρίβεια αφαιμάσσει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών και των μικροεπιχειρήσεων αντί η κυβέρνηση να κάνει αυτό που έκαναν πολλές άλλες χώρες της ΕΕ, δηλαδή να στηρίξει την κοινωνία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προτιμά να τα κάνει μαξιλαράκια. Κάποιοι και όχι όλοι οι δείκτες πάνε καλά, αλλά την ίδια ώρα οικονομία για χάρη της οικονομίας δεν σημαίνει τίποτε. Η οικονομία πρέπει να υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.