Στην Κύπρο παρουσιάζεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου η εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κατά της Φτώχειας για τα 30 χρόνια δράσης του κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Δίκτυο Ενάντια στη Φτώχεια αναφέρει ότι την Παρασκευή, στις εγκαταστάσεις της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ), θα πραγματοποιηθεί και κοινή συνάντηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ενάντια στη Φτώχεια με θέμα «Αξιολογώντας τον αγώνα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην Κύπρο και στην Ευρώπη».

Προσθέτει ότι στο νησί, επί τούτου, θα βρεθούν όλα τα μέλη του Bureau του Ευρωπαϊκού Δικτύου, ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι.

Με περισσότερα από 31 εθνικά δίκτυα και 13 Ευρωπαϊκές Οργανώσεις το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κατά της Φτώχειας αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους συντελεστές του αγώνα για την καταπολέμηση της φτώχειας στην Ευρώπη.

Το έργο του βασίζεται στη θεμελιώδη αρχή ότι «η φτώχεια αφορά όλους, είναι δημόσιο πρόβλημα και έμμεση ή άμεση παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απαιτεί από την πολιτεία τη δέσμευση που του αξίζει».