Στην Κύπρο θα βρεθεί σήμερα η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα, μέσα από μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στην εκδήλωση που διοργανώνει η Νέα Διεθνιστική Αριστερά (ΝΕΔΑ) για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του.

Στο κάλεσμά της η ΝΕΔΑ αναφέρει ότι όλα αυτά τα χρόνια το αντιφασιστικό κίνημα κατάφερε -σε μεγάλο βαθμό- την κοινωνική απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, αρχικά με το σταδιακό κλείσιμο των γραφείων του ανά την Ελλάδα και στη συνέχεια με τον εκλογικό του αποκλεισμό από το Κοινοβούλιο. Σημειώνει ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται και παρά τον αποκλεισμό της από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, το αντιφασιστικό κίνημα κατέβαλε μια τεράστια προσπάθεια για ενημέρωση και για διατήρηση του ενδιαφέροντος του κόσμου για τη δίκη.

Το καλοκαίρι τέλειωσαν οι απολογίες των 18 μελών του τάγματος εφόδου Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, που ήταν εμπλεκόμενα στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ οι απολογίες συνεχίζονται και η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία για το αποτέλεσμα. «Η δράση αυτή του αντιφασιστικού κινήματος στην Ελλάδα έχει οδηγήσει τη Χρυσή Αυγή σε μια τεράστια κρίση. Το ένα μετά το άλλο τα στελέχη της αποχωρούν», υπογραμμίζει και το χαρακτηρίζει ως μια τεράστια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος που όμως δεν μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό επειδή η μάχη ενάντια στο φασισμό δεν έχει τελειώσει.

Η εκδήλωση/συζήτηση πραγματοποιείται σήμερα στις 7 μ.μ. το απόγευμα, στο Μελτέμι με ομιλητές τη Μάγδα Φύσσα μέσα από μαγνητοσκοπημένο μήνυμα και τον Τάκη Γιαννόπουλο από το Antinazizone, μέσω Skype.

Άννα Μισιαούλη