Στην Κύπρο την Κυριακή ο Σέρβος ΥΠΑΜ

Με στόχο την ενίσχυση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Σερβίας επισκέπτεται την Κυριακή, 11 Ιουνίου, το νησί ο Υπουργός Άμυνας της Σερβίας Milos Vucevic, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας, ύστερα από πρόσκληση του Κύπριου ομολόγου του Μιχάλη Γιωργάλλα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Επιτελείου του Υπουργού Άμυνας, Ταξίαρχος Χάρης Γεωργίου.

Κατά την επίσημη επίσκεψη του στην Κύπρο, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη, 14 Ιουνίου, ο Σέρβος Υπουργός Άμυνας θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογο του Μιχάλη Γιωργάλλα και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Γεωργίου είπε ότι «με την Σερβία έχουμε άριστες σχέσεις» και ενδεικτικό επί τούτου, όπως σημείωσε, είναι και η απόκτηση τα τελευταία χρόνια από την Εθνική Φρουρά των σερβικών αυτοκινούμενων πυροβόλων, 155 χιλιοστών, «ΝΟΡΑ» B52.

Πρόσθεσε ότι κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην Κύπρο ο Σέρβος Υπουργός Άμυνας θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΕΦ όπου βρίσκονται τα αυτοκινούμενα πυροβόλα και θα ενημερωθεί για την διεξαγόμενη εκπαίδευση των στελεχών της ΕΦ επί των πυροβόλων και για την ανταλλαγή κοινών εμπειριών επί του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος.

Επίσης, ανέφερε ότι ο κ. Vucevic θα ενημερωθεί και για τις κοινές δραστηριότητες μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.

Σημειώνεται ότι στις 29 Νοεμβρίου του 2022, ο τέως Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Σερβία, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, κ. Vucevic.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy