Στην Κύπρο το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle

190424-M-BP588-1005 U.S. 5TH FLEET AREA OF OPERATIONS (April 24, 2019) A U.S. Marine MV-22 Osprey assigned to the 22nd Marine Expeditionary Unit sits on the flight deck of France's Marine Nationale aircraft carrier FS Charles De Gaulle (R 91). This was the second time that Ospreys have landed aboard the French vessel. Marines and Sailors assigned to the 22nd MEU and Kearsarge Amphibious Ready Group are currently deployed to the U.S. 5th Fleet area of operations in support of naval operations to ensure maritime stability and security in the Central region, connecting the Mediterranean and the Pacific through the western Indian Ocean and three strategic choke points. (U.S. Marine Corps photo by Maj. Joshua Smith/Released)

Στην Κύπρο βρίσκεται το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, επιβεβαίωσε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι πραγματοποιούνται ασκήσεις αεράμυνας στις οποίες συμμετέχει και η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κ. Πετρίδης απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου για δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή» σε σχέση με το θέμα, στο περιθώριο επίσκεψης του στο Στρατόπεδο Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή, στον Δελίκηπο, για τον εορτασμό του Πυροβολικού, ανήμερα της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας Αγίας του Όπλου.

«Μέσα στο πλαίσιο των ασκήσεων και των πολυμερών συνεργασιών, όπως έχετε αναφέρει, βρίσκεται στην περιοχή το Γαλλικό Αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle και προχωρούμε σε ασκήσεις αεράμυνας στις οποίες συμμετέχει και η Κυπριακή Δημοκρατία», είπε.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο, πρόσθεσε, «θα βρίσκεται στην περιοχή για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα και αντιλαμβάνεστε ότι οι συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει ποικίλουν και συμμετέχουν διάφορες χώρες και σύμμαχοι μας».


Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε πως «προς αυτή την κατεύθυνση ενεργούμε πάντοτε μέσα στο πλαίσιο της ειρήνης της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

«Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία τόσο με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και με άλλες χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προς αυτή την κατεύθυνση η Εθνική Φρουρά υλοποιεί τις διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες που έχουμε υπογράψει», πρόσθεσε.

Ο κ. Πετρίδης ευχαρίστησε την επιτροπή Άμυνας και την επιτροπή Οικονομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων και ευρύτερα το Κοινοβούλιο «για την αγαστή συνεργασία, για την υπερψήφιση των νομοσχεδίων που αφορούν την Εθνική Φρουρά» και έδωσε την διαβεβαίωση πως «αυτή η αγαστή συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.