Στην Κύπρο το ακριβότερο γάλα, ψώμι – Τι καταδεικνύει έρευνα της Ευρωπαϊκης Στατιστικής Υπηρεσίας

Οι Κύπριοι πληρώνουν το ακριβότερο γάλα και από τα πιο ακριβά ψωμιά στην Ευρώπη. Αυτό καταδεικνύει έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που συγκρίνει τις τιμές στα καταναλωτικά αγαθά ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη σχολιάζει το ΑΚΕΛ.

Η ανακοίνωση:

Η Κύπρος είναι ακόμα ακριβότερη από το μέσο όρο της ΕΕ στα γαλακτοκομικά προϊόντα, σε μια σειρά από άλλα τρόφιμα πρώτης ανάγκης για τα νοικοκυριά. Η ιδιωτική εκπαίδευση είναι σχεδόν 50% ακριβότερη στην Κύπρο από το μέσο όρο στην ΕΕ ενώ ακριβότερα από το μέσο όρο είναι τα καύσιμα και ο ηλεκτρισμός. Σε όλα αυτά, πρέπει να προστεθούν τα ενοίκια και οι δόσεις των δανείων προκειμένου η μέση κυπριακή οικογένεια να έχει στέγη.

Αυτά είναι τα μεγάλα και φλέγοντα ζητήματα που συρρικνώνουν το εισόδημα των νοικοκυριών, των νέων ζευγαριών, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ευάλωτων ομάδων. Αυτά καλείται να συναισθανθεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη, αυτά που καίνε τη μεγάλη πλειοψηφία του κυπριακού λαού.

Να δείξει και για τα προβλήματα των πολλών τον ίδιο ζήλο και σπουδή όπως επιδεικνύει για όσα έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα των τραπεζών και των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.