Στην Κύπρο υπάρχουν δύο λαοί και δύο κράτη, υποστήριξε ο Τατάρ

Η πραγματικότητα στην Κύπρο είναι ότι υπάρχουν δύο λαοί και δύο κράτη και η λύση πρέπει να είναι σε αυτή τη βάση, υποστήριξε ο Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις του μετά την επιστροφή του από την επίσκεψή του στις πόλεις Ντιγιάρμπακιρ, Μαλάτια, Αντίγιαμαν και Γκαζίαντεπ της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε δηλώσεις του στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι στις συναντήσεις στην Τουρκία συμφώνησαν με τους συνομιλητές του να αυξήσουν τη στενή συνεργασία μεταξύ τους και να μεταφέρουν στην κατεχόμενη Κύπρο τις εξελίξεις στις περιοχές αυτές.

Πρόσθεσε ότι με κάθε ευκαιρία εξηγεί τα δικαιώματα και το δίκαιό τους στη Γαλάζια Πατρίδα, την πολιτική της Ανατολικής Μεσογείου, τους κινδύνους που όπως ισχυρίστηκε υπάρχουν κάτω από μια ομοσπονδιακή στέγη και την ανάπτυξη της πολιτικής των δύο κρατών και τόνισε τη σημασία της πλήρους υποστήριξης αυτής της πολιτικής.

«Η πραγματικότητα στην Κύπρο είναι ότι υπάρχουν δύο λαοί και δύο κράτη. Εάν πρόκειται να υπάρξει λύση, θα πρέπει να γίνει σε αυτή τη βάση». Αυτό, υποστήριξε, αποτελεί επίσης απαίτηση των επικαλυπτόμενων δικαιωμάτων και συμφερόντων της «τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος, και της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy