Στην Νούλαντ διαβιβάζει τις προτάσεις του για ΜΟΕ ο ΠτΔ σήμερα

Την πρόταση του για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αναμένεται να διαβιβάσει σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

Επίσης κατά τη σημερινή συνάντηση ο Πρόεδρος θα αναφερθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διευθυντή του Προεδρικού Γραφείου, στην ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν σε επίλυση του Κυπριακού.

Χτες βράδυ η Αμερικανίδα αξιωματούχος εγκαινίασε μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη το εκπαιδευτικό Κέντρο Χερσαίας, Θαλάσσιας και λιμενικής Ασφάλειας CyCLOPS στη Λάρνακα, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Κύπρου – Ηνωμένων Πολιτειών.


Ανέφερε ότι η Κύπρος και οι ΗΠΑ θέλουν να μοιραστούν το όραμα για μια ευημερούσα και ειρηνική Μεσόγειο με άλλους εταίρους στην περιοχή, και επιθυμούν όπως αυτοί συνταχθούν μαζί τους για την οικοδόμηση ικανοτήτων, τη διάχυση της γνώσης και την από κοινού μάθηση.

Ο Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί να εγκαθιδρυθεί μια αποτελεσματική αρχιτεκτονική ασφαλείας χωρίς μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.