Στην Ολομέλεια για ψήφιση οι κανονισμοί για τη Διαφθορά

Στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση, προωθούνται τάχιστα οι κανονισμοί για τη διαφθορά, καθώς ολοκληρώθηκε σήμερα η συζήτηση στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής, ανέφερε η Υπουργός Δικαιοσύνης.

Η Στέφη Δράκου δήλωσε ότι στόχος είναι να μπορέσει η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της διαφθοράς να ξεκινήσει τη διερεύνηση των καταγγελιών που υπάρχουν.
Παράλληλα η Υπουργός είπε ότι έγινε δεκτό το αίτημα του Ανωτάτου Δικαστηρίου για επιμήκυνση της ισχύος του νόμου από 1η Ιανουαρίου του 2023, σε 1η Ιουλίου του 2023, για τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και τη σωστή στελέχωση των δικαστηρίων. Όπως είπε, πρόκειται για 26 θέσεις νέων δικαστών και για διοικητικές τομές που πρέπει να γίνουν.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι είναι η τελευταία παράταση που δίνεται, ενώ σημείωσε ότι ο πρόεδρος του Ανωτάτου έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για υλοποίηση της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η κ. Δράκου είπε ότι ολοκληρώθηκε σήμερα στην Επιτροπή Νομικών η συζήτηση και συμφωνήθηκαν οι κανονισμοί για τη διαμεσολάβηση των οικογενειακών διαφορών, λέγοντας ότι πλέον μπορεί να τεθεί σε ισχύ ο βασικός νόμος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.