Στην Ολομέλεια σήμερα Πλαφόν σε καύσιμα και αναστολή εκποιήσεων

Πλούσια η σημερινή ατζέντα της Ολομέλεια της Βουλής, στην τελευταία συνεδρία του σώματος πριν το κλείσιμο για το καλοκαίρι. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην Ολομέλεια η πρόταση νόμου για αναστολή των εκποιήσεων, η οποία απορρίφθηκε από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών διότι υπήρξε ισοψηφία 5-5. Με την πρόταση διαφωνούν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, οι υπόλοιποι τάσσονται υπέρ, ενώ οι Οικολόγοι δεν συμμετέχουν με μόνιμο μέλος στην Επιτροπή Οικονομικών, άρα δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Η πρόταση προβλέπει παράταση της απαγόρευσης των εκποιήσεων για πρώτη κατοικία, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, ο Σύνδεσμος Τραπεζών συμφωνεί με ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ και εκφράζει τη διαφωνία του, υποστηρίζοντας ότι οι συνεχείς παρεμβάσεις στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που διέπει τα χρονοδιαγράμματα και τις διαδικασίες ρευστοποίησης ενυπόθηκων εξασφαλίσεων, επιφέρουν αρνητικές επιπτώσεις στα Πιστωτικά Ιδρύματα και στη σταθερότητα του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Και το πλαφόν στην Ολομέλεια

Επίσης, στην Ολομέλεια οδηγείται η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ, με την οποία, δίδεται στον εκάστοτε Υπουργό Ενέργειας το επιπρόσθετο εργαλείο για εισαγωγή πλαφόν, στην τιμή πώλησης των πετρελαιοειδών. Στο μικροσκόπιο της συνεδρίας και το τροποποιητικό νομοσχέδιο με το οποίο διευρύνεται ο κατάλογος προϊόντων στα οποία θα μπορεί η Υπουργός Εμπορίου να θέτει πλαφόν, λόγω αισχροκέρδειας και ειδικών συνθηκών.

Παράλληλα, στην Ολομέλεια οδηγείται και το πακέτο νομοσχεδίων σε σχέση με την αγοραπωλησία πιστωτικών διευκολύνσεων, οι οποίες δεν επιτρέπουν στις εταιρείες διαχείρισης πιστώσεων να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του εγγυητή. Θα δίδεται επίσης στον εγγυητή η δυνατότητα να προσφύγει στον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο για να καταγγείλει τυχόν πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα και στον Διευθυντή του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας για να επιβάλει πρόστιμο ακόμη και αυτεπάγγελτα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy