Στην Ολομέλεια την Πέμπτη η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης

Τελεσίδικα η μεταρρύθμιση της Ανώτατης Βαθμίδας της Δικαιοσύνης θα βρίσκεται ενώπιον της Ολομέλειας την ερχόμενη Πέμπτη, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών μετά την συζήτηση μεταξύ των μελών της Επιτροπής επί του νομοσχεδίου και των τροπολογιών που αναμένεται να οδηγηθούν προς ψήφιση.


Ο Νίκος Τορναρίτης ανέφερε ότι στη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών την ερχόμενη Τέταρτη, τα μέλη της επιτροπής θα δουν τελεσίδικα τις διάφορες απόψεις παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα και της Υπουργού Δικαιοσύνης μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω του ότι ασθενεί με κορωνοϊό.

Ο Άριστος Δαμιανού ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ έχει μικρό αριθμό τροπολογιών και επί της ουσίας θα τοποθετηθεί την Πέμπτη σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα.

Δυστυχώς τόνισε η προτεινόμενη μεταρρύθμιση δεν είναι συνολική καθώς θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τα πρωτοβάθμια δικαστήρια και να φτάσει μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο. Δυστυχώς είπε, αντί τούτου η διαδικασία ξεκίνησε ανάποδα.


Ο Πανίκκος  Λεωνίδου ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ ετοίμασε σειρά τροπολογιών σε μεγάλα ζητήματα. Μεταξύ άλλων είπε ότι υποβλήθηκε σειρά εισηγήσεων όπως η σύσταση δικαστηρίου μικροδιαφορών, η καθιέρωση και η  ενίσχυση του θεσμού του Διαμεσολαβητή και η θεσμοθέτηση διαδικτυακών ακροάσεων για ορισμέ νου τύπου υποθέσεις.

Επίσης εισηγούνται επέκταση της δικαιοδοσίας των Διοικητικών Δικαστηρίων και σε άλλα είδη διαφορών ουσίας πέραν του ακυρωτικού ελέγχου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.