Στην τελική ευθεία για επιθετικό

Οι προσπάθειες της Ομόνοιας για την απόκτηση επιθετικού γίνονται πλέον σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, η ομάδα προγραμματισμού κατέληξε σε 2-3 αξιόλογους σέντερ φορ, μετά από διεξοδική αξιολόγηση ουκ ολίγων υποψηφίων που εντοπίστηκαν ή προτάθηκαν από μάνατζερ.

Έτσι, ο αθλητικός διευθυντής Νεόφυτος Λάρκου έκανε ήδη κάποιες διερευνητικές επαφές και τις επόμενες μέρες αναμένεται να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με στόχο να κλείσει μια σημαντική εκκρεμότητα στο ρόστερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βασικοί υποψήφιοι πληρούν τόσο τα αγωνιστικά όσο και τα οικονομικά κριτήρια που τέθηκαν από την Ομόνοια και κατά συνέπεια το ζητούμενο είναι να πειστούν για να συνεχίσουν την καριέρα τους στην ομάδα. Μέσα από τις επαφές που θα ακολουθήσουν ο κ. Λάρκου θα διαπιστώσει τις προθέσεις των ποδοσφαιριστών και θα καθορίσει τα επόμενά του βήματα.

Όσον αφορά την προσθήκη περιφερειακού επιθετικού όλα θα εξαρτηθούν από την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τη Μίντιλαντ για παραμονή του Ακιντόλα, ο οποίος παραμένει πρώτη επιλογή.

Στο μεταξύ, η ουγγρική ιστοσελίδα «Nemzeti Sport» φιλοξενεί δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή της Ζαλαεγκερζέγκι, Ίστβαν Σάλοϊ, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία για παραμονή του Κατελάρη στην ομάδα, επειδή θεωρείται χρήσιμος ποδοσφαιριστής.

Ο διεθνής μέσος μίλησε πρόσφατα με τους Μπεργκ και Λάρκου, ενώ είναι δεδομένη η επιθυμία του να αγωνίζεται, αφού αυτός ήταν ο λόγος που παραχωρήθηκε ως δανεικός στην ουγγρική ομάδα. Η απόφαση για το μέλλον του Κατελάρη θα ληφθεί μέσα από την αξιολόγηση των δεδομένων και το διάλογο με τον ποδοσφαιριστή.

Αντίθετα, δημοσιεύματα στην Κόστα Ρίκα αναφέρουν ότι η Ντεπορτίβο Σαπρίσα δεν υπολογίζει τον Ραμίρες για τη νέα σεζόν και δεδομένου ότι ο παίκτης είναι εκτός πλάνων και στην Ομόνοια εκτιμάται πως θα γίνει προσπάθεια είτε για συναινετικό «διαζύγιο» είτε για παραχώρησή του με δανεισμό σε άλλη ομάδα.

Ένα θέμα που παραμένει σε εκκρεμότητα είναι και το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Όλα δείχνουν πως οι «πράσινοι» θα μεταβούν στη Σλοβενία και αυτό θα επισημοποιηθεί αφού «κλειδώσουν» τα φιλικά παιχνίδια που θέλει να δώσει ο κ. Μπεργκ. Ταυτόχρονα γίνονται ενέργειες με στόχο να βρεθεί δυνατή ομάδα από το εξωτερικό, προκειμένου να δώσει φιλικό με την Ομόνοια αρχές Αυγούστου, ως πρόβα τζενεράλε για τις επίσημες υποχρεώσεις.
Γιώργος Χατζηαντώνης