Στην τελική ευθεία για την επιλογή υποψήφιου οι Οικολόγοι – Αβέρωφ ή Χριστοδουλίδη φαίνεται να επιλέγει η ΔΗΠΑ

Στη διαδικασία επεξεργασίας των αποτελεσμάτων του εσωτερικού δημοψηφίσματος που έγινε στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου βρίσκονται οι Οικολόγοι. Σύμφωνα με πηγές του Κινήματος, στο δημοψήφισμα συμμετείχαν σε παγκύπρια βάση περίπου 200 μέλη και στελέχη των Οικολόγων και μέχρι σήμερα το απόγευμα θα είναι σε θέση να γνωρίζουν το ακριβές αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί στις 2 Οκτωβρίου στα μέλη της Κ.Ε. και τα μέλη θα δώσουν την εντολή με ποιον υποψήφιο θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για να υπάρξει κατάληξη στην εκλογική συνδιάσκεψη που θα γίνει το αργότερο στις 23 Οκτωβρίου. Θα υποστηριχθεί ο υποψήφιος ο οποίος θα λάβει το 60% των ψήφων.

Στη Δημοκρατική Παράταξη φαίνεται ότι η τελική επιλογή θα γίνει μεταξύ Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη. Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, συνεχίζονται οι επαφές με μέλη και φίλους του κόμματος και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι προσεγγίστηκαν και από τους τέσσερις ανεξάρτητους υποψήφιους αλλά χωρίς αποτέλεσμα αφού όπως τόνισαν οι πηγές, παρότι συζητούν για να ενώσουν δυνάμεις, ο καθένας προβάλλει τον εαυτό του ως εκλέξιμη επιλογή.

Υποψήφιος μέχρι τέλους ο Αχ. Δημητριάδης

Στο μεταξύ οι τέσσερις ανεξάρτητοι υποψήφιοι, Αχιλλέας Δημητριάδης, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, Μάριος Ηλιάδης και Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς συναντήθηκαν και χθες προκειμένου να συμφωνήσουν σε μια κοινή -εκ των τεσσάρων- υποψηφιότητα. Όπως δήλωσε χθες ο Αχιλλέας Δημητριάδης, δεν τίθεται θέμα να μην είναι ο ίδιος υποψήφιος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος, είτε αυτή η διαδικασία τελεσφορήσει, είτε όχι, θα είναι υποψήφιος μέχρι τέλους. Είπε επίσης ότι ο ίδιος κατάρτισε το πρόγραμμά του, το οποίο παρουσιάζει σε συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις.

Εξηγήσεις από Ν. Χριστοδουλίδη ζητά η Πρωτοβουλία Αμμόχωστος

Παράλληλα με τα όσα συμβαίνουν, συνεχίζονται οι αντιδράσεις όσον αφορά τις αποκαλύψεις για τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών στα ΜΚΔ από τον Ν. Χριστοδουλίδη. Η Πρωτοβουλία «Αμμόχωστος – Για την Κύπρο» σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, τονίζει ότι οι αποκαλύψεις δείχνουν την έλλειψη σεβασμού τόσο προς την κοινωνία των πολιτών όσο και προς την ίδια τη δημοκρατία και καλεί τον κ. Χριστοδουλίδη να δώσει εξηγήσεις.

Μιχάλης Μιχαήλ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.