Στην Τουρκία η διευθύντρια της CIA για τη δολοφονία Κασόγκι και νέα ευρήματα

Στην Τουρκία έφτασε η διευθύντρια της CIA Τζίνα Χασπέλ για να έχει επαφές με τις τουρκικές αρχές για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Στο μεταξύ, δύο βαλίτσες στις οποίες περιέχονται ρούχα, βρέθηκαν στο όχημα της Σαουδικής Αραβίας με διπλωματικές πινακίδες που εντοπίστηκε χθες σταθμευμένο σε πάρκινγκ στο Σουλτάνγκαζί της Κωνσταντινούπολης σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τουρκικά μέσα ενημέρωσης.


Η έρευνα στο ύποπτο αυτοκίνητο ξεκίνησε στις 17.00 σήμερα έπειτα από άδεια των αρχών της Σαουδικής Αραβίας και συνεχίζεται. Δεν βρέθηκαν τεμάχια του πτώματος, ωστόσο θα ρούχα θα σταλούν για εξετάσεις.

Το ύποπτο αυτοκίνητο αφέθηκε στο πάρκινγκ λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου στις 2 Οκτωβρίου.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η ομάδα έρευνας της Τουρκίας πήγε στο πάρκινγκ στο Σουλτάνγκαζι όπου είναι σταθμευμένο το όχημα της Σαουδικής Αραβίας με διπλωματικές πινακίδες, το οποίο εντοπίστηκε χθες.


Στο μεταξύ, μετά το Sputnik και το Sky News επικαλούμενο Τούρκο αξιωματούχο μετέδωσε ότι βρέθηκε το πτώμα του Κασόγκι, αναφέροντας μάλιστα ότι βρέθηκε τεμαχισμένο στον κήπο της οικίας του Προξένου της Σαουδικής Αραβίας και ότι το κεφάλι είναι σε μη αναγνωρίσιμη κατάσταση.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία έχει ντοκουμέντο σύμφωνα με το οποίο ο σύμβουλος του πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας έδινε εντολές μέσω Skype στους εκτελεστές του Κασόγκι. Ο σύμβουλος του πρίγκηπα προσέβαλε μάλιστα τον Κασόγκι και ζήτησε να του φέρουν το κεφάλι του.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.