Στην Βουλή τα ΑΜΕΑ – Απαιτούν εξασφάλιση συμμετοχής στην λήψη αποφάσεων

Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου διαμαρτύρεται αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή με αφορμή και με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες που είναι αύριο.

Σε ανακοίνωση της η Οργάνωση, αναφερόμενη στους λόγους που την οδήγησαν στη διαμαρτυρία της αναφέρει ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών δε διασφάλισε την εξυπηρέτηση του δικαιώματος της να συμμετέχει εκεί που αποφασίζουν για σημαντικά θέματα που τους αφορούν όπως η προσβασιμότητα στα κτίρια και το περιβάλλον.

Amea Diamartiria 3

«Γιατί αδιαφόρησαν όταν η Επιτροπή Προσβασιμότητας, της οποίας τη σύνθεση αποφάσισε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, αποφάσισε να υποβαθμίσει πρόνοιες προσβασιμότητας στα κτίρια. Γιατί δεν απαντούν στις επιστολές μας και μας αγνοούν. Γιατί δεν μας προσκαλούν να εκφράσουμε την άποψη μας όταν γίνεται συζήτηση για σημαντικά θέματα που μας αφορούν όπως σήμερα για τις κοινωνικές επιχειρήσεις, εκτός αν θεωρούν ότι τα παραπληγικά/τετραπληγικά άτομα πρέπει να είναι άνεργα», προστίθεται.

«Ζητούμε από τον Πρόεδρο της Βουλής και την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών όπως και όλους τους βουλευτές να προστατέψουν το δικαίωμα μας να προφυλάσσουμε τα δικαιώματα μας. Να διασφαλίσουν ότι η φωνή μας ακούγεται δυνατά και καθαρά όπου χρειάζεται και ότι τα ανθρώπινα μας δικαιώματα τυγχάνουν σεβασμού και εξυπηρέτησης», σημειώνεται.

Amea Diamartiria 4

Amea Diamartiria 1

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.