Στήνει «μπλόκα» κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής η ΚυβέρνησηΑισιοδοξία ότι το 2021 θα είναι έτος ανάπτυξης εκφράζει ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε συνέντευξη του στη Σημερινή δηλώνει ότι η νέα δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε θα βοηθήσει στη ρευστότητα των επιχειρήσεων και των αυτοτελώς εργαζομένων ενώ δεν απέκλεισε σε αυτήν να συμπεριλαμβάνονται φορολογικά και πολεοδομικά κίνητρα.

Την ίδια ώρα σημειώνει την ανησυχία του σε ότι αφορά το ενδεχόμενο για μία νέα εξάπλωση της πανδημίας προσθέτοντας ότι ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας καθυστέρησε να αντιληφθεί ότι δεν επρόκειτο για επιδημία αλλά για πανδημία.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος πως θα ανακοπούν οι ροές μεταναστών από τα οδοφράγματα είπε ότι θα αυξηθούν οι έλεγχοι και η ταυτοποίηση πλέον των διερχόμενων από αυτά.

Πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα θα ληφθούν μέτρα κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής εκφράζοντας την ίδια ώρα ετοιμότητα να αποτραπούν αυτές οι ροές μεταναστών μιας και όπως ανέφερε αρχίζουν να προκαλούν πρόβλημα εθνικής επιβίωσης λόγω της δημογραφικής αλλοίωσης που παρατηρείται αλλά και του κόστους.