Στήνουν μνημείο τιμώντας άτομο που συμμετείχε στο πραξικόπημα στο Μένοικο-Έντονη διαφωνία από Σύνδεσμο Αντιστασιακών

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών εκφράζει την έντονη διαφωνία του σχετικά με την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Μενοίκου να τιμάται μαζί με άλλους ήρωες της κοινότητας που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και την Ελευθέρια κατά την τουρκική εισβολή το 1974, και άτομο το οποίο συμμετείχε στο πραξικόπημα.

Σε επιστολή του προς το Κοινοτικό Συμβούλιο Μενοίκου, αναφέρει ότι η εξίσωση των θυμάτων με τον θύτη αποτελεί ύβρη στη μνήμη των χιλιάδων νεκρών του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής και προκαλεί έντονα τα αισθήματα όλου του Δημοκρατικού κόσμου της πατρίδας μας.

«Γιατί αν στα ίδια μνημόσυνα που τιμάται η θυσία των υπερασπιστών της δημοκρατίας μνημονεύονται και όσοι χρησιμοποιήθηκαν για την κατάλυσή της, τότε ακριβώς δίδεται το μήνυμα εξίσωσης της αντίστασης και του πραξικοπήματος. Καλούμε το Κοινοτικό Συμβούλιο Μενοίκου να επανεξετάσει την απόφαση του και να μην αποτελέσει μέρος της προσπάθειας που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια για αναθεώρηση της ιστορίας», σημειώνεται.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.